Andrea Zrno izlaže u pulskoj Luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Andrea Zrno, mlada osjecka likovna umjetnica, u subotu se samostalno predstavila u Aneksu Multimedijalnog centra Luka. Autorica je izložila seriju radova multimedijalnog karaktera pod zajednickim nazivom Ultimate fight.

Radi se o konceptu koji u ovom slucaju spaja ready made, video i fotografiju s ciljem propitivanja osobnog identiteta i umjetnicke egzistencije.

- Radovi pod zajednickim nazivom Ultimate fight autobiografskog su karaktera, a nastali su kroz promišljanje o vlastitoj egzistenciji i funkciji unutar društva, reakcijama, osjecajima i unutarnjim borbama. Teme koje se provlace kroz radove jesu samosvijest, reakcija i suocavanje predstavljene kroz medij videoprojekcije, fotografije i instalacije.

Cilj je postaviti pitanje o samosvijesti, spoznaji i suocavanju, upitati jesmo li zaista onakvi kakvima se predstavljamo, potaknuti na dublji pogled u vlastiti identitet, suociti se sa svojim problemima, zapitati se jesmo li sposobni nositi se s njima i staviti pod upitnik našu iskrenost, dvolicnost i sebicnost, napisala je autorica u popratnom deplijanu.

Andrea Zrno rodena je u Osijeku 1985. Diplomirala je 2009. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na odsjeku kiparstva, u klasi prof. Stjepana Gracana. Usavršavala se u Bratislavi. Od 2010. clanica je HDLU-a Osijeku. Izlagala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu i dobitnica je brojnih nagrada i priznanja. Izložba ostaje otvorena do 4. svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter