Andre Agassi i Goran Ivanišević na umaškoj zemlji 16. srpnja!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerikanac Andre Agassi, vlasnik osam Grand Slam titula, jedan od sedmorice tenisača koji su osvojili sva četiri najveća turnira (Rod Laver, Fred Perry, Roy Emerson, Don Budge, Roger Federer i Rafael Nadal su ostali), bit će suparnik Gorana Ivaniševića u ekshibiciji što će biti održana na umaškom ATP Stadionu 16. srpnja, uoči starta 27. izdanja Konzum Croatia Opena! Nekadašnji broj jedan, koji će 29. ovog mjeseca proslaviti 46. rođendan, odazvao se pozivu Gorana Ivaniševića, pa će se na umaškoj zemlji igrati - repriza finala Wimbledona 1992. godine.

Nema sumnje, te subote u umaškoj školjci bit će - tijesno. Goran Ivanišević je oduševljen što je Agassi prihvatio poziv. Iako je do ekshibicije ostalo malo više od tri mjeseca, na samu pomisao na umašku ekshibiciju s Agassijem, Splićanina hvata nervoza... 

Prvi izbor bio je Patrick Rafter. Naime, 16. srpnja bit će 15 godina i sedam dana od finala Wimbledona, u kojem je Goran Ivanišević dočekao toliko željeni trofej pobjednika u "All England Clubu", pobijedivši upravo Australca. Završilo je  6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7 za Splićanina, koji je ostvario snove, nakon što je izgubio tri finala, dva od Petea Samprasa (1994. i 1998.).

Na putu do finala 5. srpnja 1992. godine Ivanišević je pobijedio Ivana Lendla, Stefana Edberga i Petea Samprasa, Agassiju je zabio 37 aseva, ali skupo su ga koštale dvije dvostruke pogreške na startu posljednjeg gema. Završilo je  6:7, 6:4, 6:4, 1:6, 6:4 za Amerikanca iz Nevade, koji je u braku s vlasnicom 22 Grand Slam naslova Njemicom Steffi Graf. Agassi je karijeru zaključio 2006. sa 60 naslova uz omjer 870-274. Njegovim dolaskom organizatori, predvođeni direktorom Lawrenceom Frnkopanom, napravili su sjajan posao. (Zlatko HORVAT)


Podijeli: Facebook Twiter