Andraž Hribar najbrži na maratonu u Ateni

Istrani na Atenskom maratonu
Istrani na Atenskom maratonu

Impozantan prizor viđen prije nekoliko dana u Ateni činilo je i petero istarskih maratonaca koji su zajedno s desecima tisuća sudionika pretrčali mitsku stazu koju od Maratonskog polja do Atene.

U odličnoj organizaciji po teškoj stazi s 20 kilometara uspona te toplom vremenu, svi Istrijani su uspješno apsolvirali stazu i prošli ciljem.

Najbrži u istarskoj ekspediciji podno Olimpa bio je Andraž Hribar (Maraton Uljanik) koji je stazu pretrčao za 3:29.43 sata. Zapaženo vrijeme ostvarili su i "trickeri" Emanuel Radolović (3:59.48) i Kristina Jurić (4:18.20) te Veljko Brajković iz Albone Extreme (4:18.37), kao i Vedrana Maršić (Maraton Uljanik, 4:38.36).

Sudjelovalo je oko deset tisuća maratonaca i 15-ak tisuća trkača koji su se odlučili okušati na 10 ili 5 kilometara. Maratonom su dominirali kenijski predstavnici koji su u muškoj konkurenciji podijelili prva tri mjesta.

Najbrži na 31. izdanju atenskog maratona bio je Yego Hillary Kipkogei (2:13.50), a u ženskoj konkurenciji  njegova sunarodnjakinja Nancy Joan Rotich Otich (2:41:38). (M. P.)


Podijeli: Facebook Twiter