Andra Gergeta najbolja pijanistica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Andra Gergeta, ucenica treceg razreda pulske Osnovne glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova u klasi prof. Željke Savretic, postigla je najbolji rezultat na 6. medunarodnom natjecanju mladih pijanista "Zlatko Grgoševic" u Sesvetama osvojivši prvu nagradu u A kategoriji s ukupno 21,166 ostvarenih bodova.

Uz to priznanje, Gergeta je dobila i posebnu nagradu koju joj je dodijelila EPTA (Europska udruga klavirskih pedagoga), a stekla je i pravo nastupa na završnom koncertu sutra u Sesvetama.

Ova je mlada pijanistica u ovoj školskoj godini prvonagradena na još tri glazbena natjecanja - u Trstu (5. International Music Competition Pianoforte), u Porecu (Pijanisticko natjecanje Pianoforte) i Splitu (natjecanje mladih glazbenika Jadrana Daleki akordi).

Druge su nagrade na natjecanju u Sesvetama dobili i ucenici iz klase Karmen Kirac, Ljubo Stakic i Tijana Stakic. Njima je to druga nagrada ove školske godine nakon uspjeha na poreckom natjecanju Pianoforte, a nastupili su u A, odnosno B kategoriji. U C kategoriji natjecanju je pristupila Doria Gergeta (klasa prof. Savretic) i osvojila trecu nagradu.

Njihove je nastupe ocjenjivao medunarodni ocjenjivacki sud u sastavu: Arbo Valdma (Njemacka), Hinko Hass (Slovenija), Imola Joo (Austrija), Ida Gamulin, Dalibor Cikojevic i Ruben Dalibaltayan (Hrvatska).


Podijeli: Facebook Twiter