Anderlecht - Dinamo 0:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši "Dinama" produljili su u Bruxellesu pobjednickim golom Slepicke nadu u nastavak europskog natjecanja. U susretu 5. kola Europske lige "modri" su protiv "Anderlechta" došli do druge pobjede u skupini A, kojom su se uoci posljednjeg kola primakli na dva boda zaostatka sinocnjem suparniku koji drži drugu poziciju koja vodi u nastavak igranja u Europi.

Zagrepcani koji su morali ici na pobjedu dobro su poceli susret. Aktivnom igrom u pocetnim minutama došli su preko Slepicke do prilike, ali je lopta prošla pored vratnice. Nakon dvadesetak minuta gosti kao da su se ispuhali i domacini su zagospodarili travnjakom redajuci neugodne situacije pred Butinom. Upravo je "Dinamov" veteran na golu najzaslužniji što se na odmor otišlo bez golova. U dva je navrata spašavao svoju mrežu, kad su Gillet i Lukaku sami izlazili pred njega, a imao je i srece kad je nakon kornera Van Damme glavom pucao tik iznad grede.

U nastavku je Butini prvi zaprijetio Lukaku iz okreta, a onda su "modri" iz brze kontre poveli golom Slepicke na asistenciju Tomecaka u 57. minuti. Nakon postignutog gola "Dinamo" je uspostavio terensku ravnotežu, a iznenadnu priliku koja se otvorila domacima u 77. minuti nakon ubacaja s desne strane rašcistio je Etto. U posljednjih su se desetak minuta "modri" grcevito branili pred naletima domacih igraca i na kraju uspješno sacuvali vrijednu pobjedu koju su u sudackoj nadoknadi mogli i "podebljati".

Stadion Vanden Stock
. Sudac: Douglas McDonald (Škotska). Pomocnici: Conquer, Chambers (svi Škotska). Strijelac: 0:1 Slepicka (57'). Žuti kartoni: Deschaht, Mazuch, Van Damme (Anderlecht), Sammir, Ibanez, Badelj, Mandžukic (Dinamo).

ANDERLECHT
: Proto, Mazuch, Juhasz, Van Damme, Deschact (od 85' Kouyate), Gillet, Biglia, Lukaku, Sare (od 72' De Sutter), Boussoufa, Legear (od 68' Suarez), Suarez.

DINAMO
: Butina, Etto, Lovren, Kovac, Ibanez, Tomecak (od 90. Chago), Vrdoljak, Badelj, Sammir (od 82' Barbaric), Mandžukic, Slepicka (od 66' Papadopoulos).


Podijeli: Facebook Twiter