Anđelković nakon punih 8 godina odlazi iz Istre 1961

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Usprkos najavama da bi neki igrači pulskog prvoligaša već mogli napustiti Pulu, jučer ujutro na treningu održanom na "Drosini" bili su svi izuzev Andree Ottochiana, koji je bio na masaži, i Matea Sušića.

Desni bek bio je tada već na putu za Cottbus gdje bi danas trebao proći liječnički pregled i potom potpisati ugovor s njemačkim drugoligašem.

Atmosfera na treningu bila je uobičajena, radna, kao da nedjeljni ogled s Lokomotivom nije i posljednja stanica duge i stresne sezone. Maksimalno fokusiran na trening bio je i trojac kojem za koji dan istječe ugovor s Istrom 1961 - Mislav Anđelković, Goran Roce i Adnan Aganović - kao i friški reprezentativac Hrvoje Milić.

Sva četvorica će, ne bude li neočekivanih obrata, iduće sezone igrati u drugim klubovima. Anđelković će nakon punih osam sezona igranja u ovom klubu otići. Sad je to već definitivno.

- Kad ste prelomili oko odlaska iz Istre 1961?

- Znao sam da mi je ovo zadnja godina ugovora i mislio sam da će možda do Nove godine doći neka ponuda za transfer. Nije se realiziralo i nakon toga sam znao da će mi ovo biti posljednjih šest mjeseci u Puli. Zahvalan sam klubu što sam stalno igrao, iako su znali da neću produljiti ugovor, ali i situacija je bila takva da nisu mogli birati, nego su morali igrati najbolji, pa sam stoga i sam zaslužan što sam stalno igrao, rekao je 25-godišnji Anđelković, koji je u Pulu stigao sad već davne 2005. godine.

- Kako ste uopće došli u Pulu?

- Bio sam u Hajduku na probi, jer sam bio prva godina juniora i morao sam se maknuti iz Dubrovnika. Morao sam odlučiti što ću, hoću li se ozbiljno baviti nogometom ili se okrenuti školi i potom fakultetu. Došao sam prvo u Hajduk, gdje je struka bila zadovoljna, ali sam si trebao sam platiti smještaj i hranu, što mi nije odgovaralo, pa sam krenuo drugim putem. Stigao sam u Pulu na probu baš kad je Pamić bio trener i - ostao. Ostao ovdje punih osam godina, skoro trećinu života. (razgovarao R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter