Anđelković: Najljepši dar - pobjeda protiv Cibalije

Neven Šprajcer i Mislav Anđelković (M. MIJOŠEK/arhiva)
Neven Šprajcer i Mislav Anđelković (M. MIJOŠEK/arhiva)

Prije dva dana je Mislav Anđelković napunio 25. rođendan. Rođenom Dubrovčaninu bilo je to osmo rođendansko slavlje koje je upriličio u Puli, u koju je stigao još kao 17-godišnjak, čime je samo potvrdio svoj status igrača s najduljim stažem u "zeleno-žutom" dresu.

Kako mu je rođendan pao u ponedjeljak, puno vremena za proslavu nije bilo, jer su toga dana pulski nogometni profesionalci trenirali u Štinjanu, dok ih je jučer čekao dvostruki program, jutarnje druženje u fitnessu i popodnevno trčanje.

- Proslavio sam u užem krugu, bio sam s djevojkom i nekoliko prijatelja na pizzi i soku, tijekom tjedna ću nakon treninga malo počastiti i suigrače u svlačionici, a u subotu ako pobijedimo Cibaliju možda i negdje vani proslavimo, vidjet ćemo, rekao je Anđelković.

Tolika vjernost jednom klubu dobar je temelj za ostvarivanje zapaženih dosega. Iznimka nije ni Anđelković, koji je prije utakmice sa Zagrebom dobio na dar dres Istre 1961 sa svojim imenom i brojkom sto, za njegovih sto prvoligaških utakmica tijekom kojih je branio boje pulskog kluba. Međutim, ispalo je da mu je to priznanje dodijeljeno preuranjeno.

- Protiv Zagreba mi je bio 99. nastup u Prvoj ligi, stoti je stigao u petak u Zaprešiću, no u klubu su željeli to napraviti na domaćoj utakmici pa su mi stoga dres malo ranije uručili, raščistio je Anđelković nesuglasice.

Podjela bodova protiv Zagreba bio je peti uzastopni susret odigran na "Drosini" na kojem "zeleno-žuti" nisu uspjeli doći do punog plijena i krajnje je vrijeme da se taj trend prekine. Protivnik je idealan za to - Cibalia, protiv koje je Istra 1961 10. studenog upisala zadnju domaću pobjedu.

- Možda je Bog tako htio, da bude od Cibalije do Cibalije, složio se i Anđelković. "Srećom, izostanak domaćih pobjeda nije se pokazao kao neki veliki problem, jer u gostima igramo dobro, osvajamo bodove, pa sve štima. Vidite i sami na što sliče naše domaće utakmice, gosti se zatvore i teško je to probiti, a sigurno će se tako i Cibalia postaviti u subotu.

U zadnje su vrijeme momčadi koje su tako igrale dobro prolazile u Puli, stoga ne vjerujem da će se sad nešto promijeniti. Usto, Cibalia u završnici sezone igra s izravnim protivnicima za ostanak, tako da vjerujem da bi oni u subotu bili zadovoljni i jednim bodom", veli Anđelković. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter