Anđeli lionizma za talentirane studente

Lions club Pula bavi se humanitarnim radom (D. MEMEDOVIĆ)
Lions club Pula bavi se humanitarnim radom (D. MEMEDOVIĆ)

Pulski Lions club ove godine slavi 20. obljetnicu djelovanja, što će proslaviti i svečanom humanitarnom večeri "Budi anđeo lionizma" koju ove subote od 20 sati organiziraju u hotelu Park Plaza Histria. Sav novac prikupljen od ulaznica, donacija i na humanitarnoj lutriji namijenjen je najpotrebnijim, talentiranim studentima.

Koncert klasičnih evergrina

Humanitarni događaj bit će prilika i za susret istarskih gospodarstvenika s veleposlanicima u Hrvatskoj koji su potvrdili svoj dolazak, kaže dugogodišnja članica pulskih lionsa Vesna Plavšić.

Humanitarnu večer otvorit će Baskhim Shehu i studenti Muzičke akademije u Puli, koncertom klasičnih evergrina, a nakon predstavljanja 20-godišnjeg djelovanja pulskih lionsa, slijede tombola, aukcija vina i prodajna izložba umjetničkih slika. Cijena ulaznice je 200 kuna, a mogu se dobiti i mailom nakon slanja potvrde o uplati na humanitarni račun (Lions Club Pula, IBAN HR5323400091510805218, Opis plaćanja: Bal-Histria, Park Plaza Histria, Verudela 17, Pula).

Izgradnja Kuće svjetla

Lions klub Pula prvi je međunarodni humanitarni klub osnovan u Istri 14. travnja 1996. Humanitarna pomoć pojedincima, institucijama kao i organiziranje humanitarnih projekata osnova je rada kluba. Važan segment je i sudjelovanje u međunarodnim programima s bratimljenim lions klubovima. Projekt "Tri arene" Puljani provode s kolegama iz Lions kluba Catullo u Veroni i Maison Carre u Nimesu. S Lions klubom Guastalla, osim gospodarske razmjene, veže ih i zajednički projekt "Zaštita od UV zračenja", a s rimskim Augustusom su u projektu "Amfiteatri Mediterana".

Godinama već sudjeluju u izgradnji Kuće svjetlosti u Rekreativnom centru za slijepe i slabovidne osobe Istarske županije u Cukrićima, u projektu "Bijeli štap - moj prijatelj" koji uključuje edukaciju u Francuskoj i nabavku elektroničkih štapova za slijepe, te u opremanju Multisenzornog botaničkog vrta u Znanstveno-edukacijskom centru u Tićanu, što je zajednički projekt Lions Cluba Regije Zapad (Rijeka, Opatija, Lovran, Poreč, Novigrad i Pula). Uz godišnji program "Anđeo lionizma" koji uključuje velik broj građana, uzvanika i tvrtki, provode i druge manje akcije za pomoć beskućnicima, nezbrinutoj djeci, samohranim roditeljima. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter