Anđeli lionizma stipendirat će troje pulskih studenata

Svečana dvorana i anđeli lionizma (N. LAZAREVIĆ)
Svečana dvorana i anđeli lionizma (N. LAZAREVIĆ)

"Više će dati onaj koji hoće nego onaj koji može", misao je kojom je predsjednica pulskog Lions cluba Dubravka Orlić-Bašlin pozdravila sve okupljene u velikoj sali hotela Park Plaza Histria na tradicionalnom humanitarnom balu "Budi anđeo lionizma". Pozivu organizatora, koji ove godine slave i jubilarnu 20. obljetnicu, odazvali su se veleposlanici Albanije i Indije u Hrvatskoj Ilir Melo i Sandeep Kumar, zatim Ivica Jakić, Zagrepčanin koji je prije 25 godina doveo lionizam u Hrvatsku, istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić te kolege lionsi iz Poreča i Novigrada. 

Pulski lionsi, osnovani 14. travnja 1996. kao prvi međunarodni humanitarni klub u Istri, ovogodišnji su bal posvetili talentiranim studentima slabijih imovinskih prilika, kojima je namijenjen sav novac prikupljen te večeri. Osim ulaznica, prodavala su se vrhunska istarska vina Rossi, Poletti,Kalavojna, Matošević, Roxanich i Teraboto te maslinova ulja Antona Brajkovića i uljare San Antonio, zatim umjetničke slike, lutrijski listići s bogatim dobicima od brojnih sponzora, a specijalne arhivske buteljke istarskih vinara na aukciji su izlicitirane i za 500 kuna.

Na javnom natječaju, koji će biti objavljen na internetskim stranicama Lions cluba Pula, izabrat će se troje studenata kojima će se osigurati stipendija, a među njima dvoje će biti s Muzičke akademije u Puli. Upravo su studenti glazbe na Sveučilištu Jurja Dobrile, predvođeni dekanom Bashkimom Shehuom, svojim nastupom uveli okupljene u ovu humanitarnu večer. Predstavili su se Sandro Vešligaj na klavijaturama, mladi pjevači Tomislav Božičević, tenor, i Patrik Andreja, bariton, zatim Andrej Pezić na harmonici te gost iz Argentine jazz pijanist Carlos Fagin i Zoran Schmitz na gitari. Ostatak večeri za glazbu su se pobrinule simpatične djevojke iz Nove Gradiške okupljene u bendu Trilogija Ruž.

Lions club Pula u 20 godina proveo je brojne humanitarne akcije za pomoć djeci, samohranim roditeljima, pulskoj Općoj bolnici, beskućnicima, a posebno Udruzi slijepih i slabovidnih osoba Istarske županije - pokretači su projekta „Bijeli štap - moj prijatelj“ te donatori izgradnje Kuće svjetla u Cukrićima i uređenja multisenzornog botaničkog  vrta kraj Zvjezdarnice u Tićanu. Na subotnjoj svečanosti uručene su zahvalnice i staklene statue „Anđeo lionizma“ najzaslužnijim članovima i podupirateljima kluba. (D. PALIBRK)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter