Anđa Marić na Monte Libriću predstavila "Afru"


Popularna pjevačica Anđa Marić piše i za djecu. Pred brojnom publikom pulskog Festivala dječje knjige Monte Librić, koji traje do 30. travnja u pulskom Circolu, predstavila je svoju prvu knjigu naslovljenu "Afra" koju je ilustrirala Lina Al Saleh.

- Knjigu sam počela pisati još 2010. godine, kada sam prolazila kroz teško životno razdoblje. Cijeli život sanjala sam o tome da budem spisateljica, no nisam znala koliko ima posla od početka do završetka realizacije knjige. Nisam niti sanjala da je to tako komplicirano. Onda sam upoznala Ivana Kušana i Zvonimira Milčeca i zahvaljujući njihovim savjetima i bodrenju, nisam odustala.

Zato uvijek govorim djeci i mladima: "Nikada nemojte odustati. Ponekad netko neće prihvatiti vaše ideje, bit će grub i reći će vam da niste talentirani, ali ako budete ustrajni, sigurno ćete pronaći prave ljude koji će vam pomoći da realizirate vaše snove". Rad na sebi i ustrajnost iznimno su važni, kazala je simpatična Anđa, koja je naglasila da je na dobru recepciju naišla i kod najmlađih, koji su joj rekli da "je baš fora ono što piše".

Ova knjiga, kako smo saznali iz razgovora s libricama, govori o djevojčici Đurđici koju zovu Đu, koja se ponaša ponekad i vrlo razmaženo. No, jednoga dana dobiva neobičan poklon - jednu razmaženu djevojčicu, koja je ustvari njezin alter ego.

- Knjiga želi imati didaktičku komponentu, pokazati djeci kako se (ne) smiju ponašati. Za mene je pisanje nešto posve novo, to je kao kada skačeš u duboku vodu, a još ne znaš dobro plivati, kazala je Anđa.

Publika je mogla saznati da jako voli knjige, da ih jednostavno guta, i da su je kod kući zvali Slovojed. "Tata i ja pravi smo gutači knjiga, a i čak kada sam imala problema sa zdravljem, naprosto sam gutala knjige", zaključuje ova simpatična pjevačica i spisateljica ističući da je njezin sin najbolje poznaje i da je točno znao pogoditi kako će se razvijati radnja knjige.

Na predstavljanju je bila i djevojčica koja je utjelovila Afru, naslovnu protagonistkinju autoričina prvijenca. Librice Iris i Rea zaključile su promociju ističući da je knjiga vrlo mekana i dobra i za čitanje prije spavanja. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter