Anastazia Šantov Uckar druga u državi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anastazia Šantov Uckar iz Motovuna, 11-godišnja violinistica pazinske Osnovne glazbene škole, osvojila je drugu nagradu na državnom natjecanju ucenika i studenata glazbe i plesa koje je nedavno održano u Umjetnickoj školi Franje Lucica u Velikoj Gorici.

Kao jedina predstavnica Istarske županije u disciplini violine nagradu je osvojila u dobnoj kategoriji do 13 godina u konkurenciji 17 glazbenika. Prema vlastitom izboru, odsvirala je prvi stavak Vivaldijeva "Koncerta u a-molu", Šlikov "Primorski ples" te zadani dio kompozicije Wohlfahrtove "Etide; op. 45".

- Bilo mi je jako vruce kad sam stala pred žiri, kaže mala Anastazia, odlicna ucenica motovunske podrucne škole. Premda je vec nastupala pred publikom na koncertima Osnovne glazbene škole, bio joj je to prvi nastup pred strucnim glazbenim žirijem. Mlada glazbenica je violinu pocela svirati s osam godina, a tajna uspjeha je ponajviše u redovnom vježbanju. Naime, rijetko koji dan prode da bar na sat vremena ne uzme violinu u ruke. No, uz upornost, Anastazija ima još nešto - talent.

- Anastazia je naša najdarovitija ucenica, a posebno bih istaknuo zreli pristup sviranju, i nadam se da ce kasnije nastaviti školovanje u srednjoj glazbenoj školi i na studiju, kaže njen profesor violine Danijel Trinajstic, koji kao vanjski suradnik radi u pazinskom OGŠ-u vec osam godina. Osim sviranja, Anastazia ima još dvije ljubavi, obje artisticke - slikanje i jahanje.


Podijeli: Facebook Twiter