Analizira se DNK curice koja sliči Madeleine McCann

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zahtjev Scotland Yarda novozelandska policija uzela je DNK djevojčice čiji identitet nije poznat, a koja navodno jako sliči nestaloj Britanki Madeleine McCann. Na ovaj potez istražitelji su se odlučili jer je policija više puta dobila prijavu u vezi djevojčice s Novog Zelanda.

Britanci su od novozelandskih kolega zatražili da se od djevojčice koja sliči Madeleine McCann uzme uzorak DNK-a i pošalje Scotland Yardu.

Uzorak je uzet dobrovoljno, a rezultat analize DNK-a neće biti poznat "neko vrijeme", rekao je za Sky News jedan od policijskih istražitelja.

Novozelandska policija se slučajem nestale Madeleine opet počela baviti početkom ove godine, kada su zaprimili novu prijavu građana. Naime, djevojčica od koje je sada uzet DNK već je više puta zamijenjena s nestalom Britankom. Ovaj će se put na zahtjev Scotland Yarda utvrditi njen identitet.

Podsjetimo, tada trogodišnja Madeleine nestala je 3. svibnja 2007. godine iz apartmana u portugalskom odmaralištu Praia da Luz. Otkad je počela potraga za nestalom djevojčicom, sa svih strana svijeta javilo se više svjedoka koji su tvrdili da su je vidjeli. Nažalost, niti jedna dojava do sada nije pomogla policijskim istražiteljima. (Danas.net.hr)


Podijeli: Facebook Twiter