Analiza LP:Atletico i Bayern opravdali uloge favorita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici Arsenal - Bayern vidjeli smo dva jedanesterca, isključenje vratara "topnika", pljuvanje Robbena, briljantnu utakmicu Tonija Kroosa i dva gola u mreži Arsenala. U drugom okršaju, Atletico je opravdao ulogu blagog favorita i preko svog najboljeg igrača Diega Coste, u završnici meča došao do pobjede od 1:0.

Arsenal - Bayern München 0:2 (Toni Kroos 54', Thomas Müller 88')

Bayern München pobijedio je Arsenal u Londonu s 2:0 u utakmici u kojoj smo što se tiče nogometne igre vidjeli sve. Dobru igru oba tima, šanse, dva promašena jedanesterca, crveni karton i prekrasne pogotke.

Prva prilika na utakmici djelo je Tonija Krossa koji je prvi zaprijetio Arsenalu s oko 25 metara nakon odličnog pokušaja s lijeve strane koji je zaustavio vratar Szczęsny.

Nakon dobrih uvodnih minuta Bayerna, Özil je u osmoj minuti dobio sjajnu loptu u protivničkom šesnaestercu gdje ga prekršajem zaustavlja Boateng, a sudac Nicola Rizzoli opravdano pokazuje na bijelu točku.

Özil je preuzeo odgovornost i pokušao nadmudriti Neuera, udarcem po sredini gola, koji njegov udarac "čita" i šalje loptu daleko od svog gola.

Situacija se u 31. minuti mijenja nakon što vratar Arsenala Szczęsny nije dobro procijenio situaciju u kojoj je Robben izašao sam pred njega, pa je neoprezno prekršajem zaustavio napadača Bayerna, a sudac je odmah pokazao na jedanesterac i vratara Arsenala poslao u svlačionicu pokazavši mu direktni crveni karton.

Łukasz Fabiański je ušao na teren umjesto Cazorle, a odgovornost kod Bayerna je preuzeo Alaba koji je rezervnog vratara Arsenala poslao u jednu stranu, a loptu u drugu, ali on nije bio precizan jer se lopta odbila od lijeve vratnice na stranu i rezultat je ostao nepromijenjen.

Ako bude UEFA poštovala svoja pravila, igrač Bayerna Arjen Robben neće vidjeti nastavak Lige prvaka, ma koliko daleko njegov klub dogurao.

Nakon što je u jednom trenutku Sagna ostao da leži na travi poslije prekršaja, Robben mu je prišao i da nitko ne primjeti pljunuo defanzivca Arsenala. Zatim je "sportski pozdravio" Sagnu kao da se ništa nije dogodilo. Na sreću sportske javnosti i fair - playa, a na nesreću Robbena sve je zabilježila kamera i sada ostaje da napadač Bavaraca bude naknadno drastično kažnjen.

Drugo poluvrijeme nismo dugo čekali da Bavarci "naplate" igrača više na terenu. Vezni igrač Bayerna Toni Kroos je u 54. minuti nakon proigravanja kapetana Lahma sa nekih 20-ak metara postigao prekrasan pogodak pogodivši gornji desni kut gola Arsenala za zasluženo vodstvo svog tima.

Do kraja susreta Bayern je napadao i strpljivo čekao još jednu pogrešku domaćina da zada završni udarac. To se i dogodilo dvije minute prije kraja utakmice kada je obrana Arsenala još jednom kapitulirala.

Lahm je s ruba šesnaesterca na lijevoj strani pronašao usamljenog Thomasa Müllera kojem nije bilo teško da glavom savlada Fabiańskog i postavi konačnih Arsenal - Bayern 0:2.

Milan - Atletico Madrid 0:1 (Diego Costa 83')

Duel Milana i Atletica iako je počeo sa ofanzivnim sastavima na obje strane nije pružio očekivanu igru i golove koje smo svi očekivali.

Sigurno da kada sa jedne strane se nalaze Kaka i Balotelli, dok sa druge Garcia i Diego Costa da se očekuje napadački nogomet sa puno prilika i pogodaka što nažalost u ovom susretu nismo vidjeli.

Atletico u prvom poluvremenu je bio impresioniran San Sirom i nije uspijevao stvoriti ozbiljnu priliku, dok je Milan prijetio uglavnom iz daljine preko Kake.

Pokušao je Brazilac u 15. minuti sa ruba šesnaesterca, ali je u posljednjem trenutku neko izblokirao njegov udarac i lopta je završila u korneru. Još jednom je Kaka pokušao 15 minuta kasnije, ali je ovaj put njegov udarac završio visoko iznad gola.

Na kraju prvog poluvremena priprijetio je Mario Balotelli koji je pokušao udarcem sa ruba šesnaesterca, ali je i njegov pokušaj bio neprecizan.

Tek u 51. minuti Atletico je prvi put ozbiljnije priprijetio golu Milana preko Coste, ali je njegov udarac završio tik iznad vratnice.

U 74. minuti kod Atletica Turana je zamijenio Cristian Rodríguez, dok je u 78. minuti kod Milana ozlijeđenog Balotellija zamijenio Pazzini, ali zamjene nisu donijele bolju igru.

Ipak, na kraju je viđen pogodak, a za to je najzaslužniji napadač gostiju Diego Costa koji je u 83. minuti iskoristio poklon obrane Milana i postavio konačan rezultat. Nakon kornera za Atletico, Abate je nespretnom intervencijom servirao loptu na glavu Brazilcu, koji je pored ukopanih igrača Milana samo poslao loptu iza Abbijatija za veliku pobjedu pred uzvrat u Madridu.

Na kraju Milan - Atletico 0:1. (Dejan FERINAC)


Podijeli: Facebook Twiter