Analiza LP: Mandžukić odveo Bayern u osminu finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Juventus nakon četiri odigrane utakmice ne zna za pobjedu i nakon odigranih 2:2 s Realom u Torinu trenutno se nalazi na zadnjem mjestu grupe B. Karte za osminu finala rezervirali su Bayern nakon minimalne pobjede nad Plzenom i Manchester City koji se nakon uvjerljive pobjede od 5:2 nad CSKA prvi put u svojoj povijesti kvalificirao u osminu finala. PSG je neugodno iznenadio svoje navijače i dozvolio Anderlechtu da odnese prvi bod iz Pariza, dok je Kopenhagen održao Juve u igri ostvarivši prvo pobjedu nad Galatasarayem.

Grupa A : Bez golova u grupi B, United i Bayern odnose bod s gostovanja

Real Sociedad - Manchester United 0:0
Manchester United odigrao je 0:0 s Sociedadom u gostima, iako je u 69. minuti imao najveću moguću priliku, kazneni udarac.

Jedanestercu je prethodio prekršaj Bergara u šesnaestercu nakon kojeg sudac bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku i donosi veliku priliku Unitedu za sva tri boda.

Ipak Robin van Persie nije uspio realizirati priliku za gol i rezultat je ostao nepromijen do kraja susreta. Treba još spomenuti da je Fellaini zaradio u 90. minuti drugi žuti karton, odnosno crveni pa je koju minutu prije završio susret.

Šahtar - Bayer Leverkusen 0:0
U gruboj utakmici, koja je obilovala žutim kartonima Šahtar i Leverkusen podijelili su bodove odigravši neriješeno 0:0. Niti jedna ekipa nije uspjela svladati protivničke vratare i u susretu u kojem je bilo više pažnje bilo posvećeno obrani svoga gola nego napadu, rezultat je više nego realan.

Darijo Srna odigrao je svih 90. minuta u ovoj utakmici i bio jedan od najpaženijih aktera susreta.

Grupa B : Real i Juve opravdali status derbija, Kopenhagen brzim golom šokirao Galatasaray.

Juventus - Real Madrid 2:2
Utakmicu iz snova priredili su nam nogometaši Reala i Juventusa koji i dalje ne zna za pobjedu i poslije četiri kola je posljednji na tablici.

Juve je od početka susreta nametnuo svoju igru, dok se Real loše snalazio na početku utakmice. To se najbolje vidjelo na Cristianu Ronaldu kojega kojega su domaći navijači zvižducima unosili nervozu.

Ipak prva zvijezda susreta, prva je priprijetila, ali je lopta prohujala pored lijeve stative. Nakon toga Real kao da je nestao s terena, dok je "stara dama" počela napadati u naletima.

Prvo je u 18. minuti nakon centaršuta Pogbe sa lijeve strane, Pepe loše zahvatio loptu i zamalo matirao odličnog Casillasa koji je sjajno intervenirao i sačuvao svoju mrežu. Juve je u potpunosti kontrolirao događanja na terenu i u 28. minuti stvorio još jednu odličnu priliku. Tevez je centrirao na drugu vratnicu, Marchisio je sjajno pucao glavom, ali je još jednom kapetan Reala nogom spriječio pogodak.

Uspjevao je Real odoljeti napadima Juventusa sve do trenutka kada je Varan potpuno nepotrebno zaustavio Pogbu u šesnaestercu i natjerao Howarda Webba da opravdano pokaže na bijelu točku. Arturo Vidal je bio siguran izvođač, pogodivši gornji desni kut i svladao Casillasa.

Nastavak utakmice donio je nova uzbuđenja i zamijenjene uloga na terenu. Samo 15. minuta u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Realu da u potpunosti preokrene rezultat. Do izjednačenja je došlo u 52. minuti kada je desni bočni Juventusa poptuno nepotrebno vratio loptu prema zadnjoj liniji, koju oduzima Benzema i izbacuje Ronalda samog pred gol Buffona, a ovaj iz prve pogađa za 1:1.

Real je znalački koristio sve pogreške uzdrmanog protivnika i u 60. minuti u potpunosti preokrenuo rezultat. Marcelo je dugom loptom pronašao Ronalda koji proigrava Balea koji pogađa bliži kut Buffona za potpuni preokret.

Igru visokog ritma i odličnih poteza zaokružila je "stara dama" samo pet minuta kasnije kada se Caceres iskupio za kikseve i s desne strane pronašao Llorentea koji glavom postavlja konačan rezultat, Juventus - Real Madrid 2:2.

Kopenhagen - Galatasaray 1:0
U sjeni derbija u Torinu ostala je povjesna pobjeda Kopenhagena u svojoj debitanskoj sezoni u najelitnijem klupskom natjecanju. Prvak Danske je ostvario pobjedu nad favoriziranom ekipom Galatasaraya i donio veliko slavlje svojim navijačima.

Strijelac u povijesnoj pobjedi bio je Braaten u 6. minuti susreta za konačnih Kopenhagen - Galatasaray 1:0.

Grupa C : Anderlecht "uzeo" prvi bod, Olypiakos sretno do velike pobjede

Anderlecht je na gostovanju u Parizu važio za potpunog autsajdera, ali je belgijski tim odličnom i odgovornom igrom uspio doći do prvog boda u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka odigravši sa domaćim PSG-om 1:1.

Poveli su gosti u 68. minuti preko De Zeeuwa, da bi potpuno iznenađenje spriječio Zlatan Ibrahimović.

Olympiakos - Benfica 1:0
Olympiakos je minimalnom pobjedom nad Benficom napravio veliki korak prema osmini finala. Domaći su do pobjede došli golom u 13. minuti susreta kada je Kostas Manolas glavom svladao vratara gostiju.

Treba istaknuti da je Benfica bila bolji takmac i da su samo sreća i odlični vratar Roberto, koji je ujedno bez konkurencije igrač utakmice, uspjeli sačuvati mrežu netaknutom.

Grupa D : City ispisao klupsku povijest, Mandžukić odveo Bayern u osminu finala.

Manchester City - CSKA Moskva 5:2
Samo pola sata bilo je dovoljno igračima Cityja da riješe sve dileme oko pobjednika ovog susreta i da se prvi puta u klupskoj povijesti plasiraju u osminu finala Lige prvaka.

Gosti iz Moskve u ovoj utakmici nisu imali "lijek" za izuzetno nadahnute Aguera i Negreda koji su za obranu CSKA bili nezaustavljivi. Već u prvih 20. minuta utakmice Aguero je pokazao da će ovo biti njegova večer. Prvo je u 3. minuti iskoristio kazneni udarac za vodstvo "građana", da bi u 20. minuti poduplao vodstvo nakon što se prethodno sjajnim dribligom oslobodio svog čuvara za velikih 2:0.

Pitanje pobjednika riješeno je 10 minuta kasnije kada je Aguero upisao i svoju prvu asistenciju za Negreda koji donosi nedostižno vodstvo od 3:0. Do kraja prvog poluvremena Doumbia postiže prvi pogodak za goste i na odmor se odlazi s prednošću Cityija od 3:1.

Početkom drugog dijela Negredo postiže svoj drugi pogodak i gasi sve nade gostima da mogu doći do pozitivnog rezultata. Još jednom je Doumbija sa "bijele točke" smanjio rezultat da bi španjolski napadač u 92. minuti utakmice upotpunio svoje sjajno izdanje svojim trećim pogotkom za konačnih City - CSKA 5:2.

Plzen - Bayern München 0:1
Nakon uvjerljive pobjede u prošlom kolu, nad istom ekipom, Bayern se mučio na gostovanju u Češkoj, ali je ipak uspio stići do pobjede i osigurati plasman u osminu finala.

Mučio se prvak Europe sve do 65. minute, dok u igru nije ušao Mario Mandžukić i glavom u mrežu spremio centaršut Lhama s desne strane za minimalan, ali ujedno i povijesni trijumf.

Naime, Bayern je sa ovom pobjedom izjednačio rekord Barcelone iz sezone 2002./2003. po broju uzastopnih pobjeda, jer je ovo bio deveti vezani trijumf Bavaraca u Ligi prvaka. (D. FERINAC)


Podijeli: Facebook Twiter