Analiza LP: Chelsea i Real u četvrtfinalu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije karte među osam najboljih na Starom kontinentu ovjerili su Real i Chelsea uz sigurne pobjede na domaćem travnjaku. Didier Drogba dočekan je ovacijama na Stamford Bridgeu, ali je njegov Galatasaray ispao iz daljnjeg natjecanja nakon poraza od Chelsea od 2:0. Real je rutinski ostvario i drugu pobjedu u dvomeču sa Schalkeom, gdje je nakon 6:1 u prvom meču, i u revanšu bio siguran pobijedivši goste iz Njemačke sa 3:1.

Chelsea - Galatasaray 2:0 (2:0)
Susret u Londonu završen je očekivano, pobjedom "plavaca" i ovacijama bivšem igraču Drogbi, koji je dobio srebrnu kopačku u znak zahvalnosti za njegov doprinos u timu iz Londona. Na njegovu veliku žalost to mu je bio jedini razlog za sreću, jer je njegov sadašnji tim poražen rezultatom od 2:0.

Chelsea je od samog početka bio odlično posložen i pokazao od prve minute da je kvalitetnija ekipa. Napadački orijentiran domaćin je poveo iz prve prave prilike. Hazard je poveo kontranapad, proigrao Oscara koji idealno upošljava Eto'oa, a napadač "plavaca" pogađa donji lijevi kut vratara Muslere za vodstvo od 1:0.

U prvom poluvremenu vidjeli smo nogomet pun oštrih startova, pravu "mušku" igru i dosta taktičkih nadmudrivanja dva trenera. Vidjeli smo mnogo nervoze, a u takvoj situaciji bolje se snašao Chelsea i riješio pitanje ukupnog pobjednika praktički u prvih 45. minuta uzvrata.

Igrala se 42. minuta kada je Mourinho i stadion doživio erupciju oduševljenja nakon pogotka Cahilla. Korner s desne strane izveo je Lampard, Terry je nadskočio sve obrambene igrače gostiju i udarcem glavom natjerao Musleru da kratku loptu odbije samo do Cahilla, kome nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu za velikih 2:0.

Drugo poluvrijeme Chelsea je diktirao tempo igre, imao inicijativu i u potpunosti kontrolirao događanja na terenu. U takvoj igri vidjeli smo i majstorije Hazarda i promašaje Torresa.

Igrali su "plavci" koliko im je bilo potrebno da mirno privedu utakmicu kraju, dok Galatasaray nije niti jednom uspio zaprijetiti Cechu, pa nisu imali ni previše nada da bi nekim čudom uspjeli doći do preokreta i velikog iznenađenja. Na kraju, Chelsea - Galatasaray 2:0.

Real Madrid - Schalke 3:1 (1:1)
Real je nakon 6:1 iz prvog susreta rutinski odradio posao protiv Schalkea, pritom odmorivši okosnice tima pred utakmicu sa Barcelonom u slijedećem kolu Primere. Među igračima koje je Carlo Ancelotti odmarao bio je i Luka Modrić, jedna od najvažnijih karika u Realovoj igri ove sezone.

Utakmica protiv Njemačkog predstavnika ostat će upamćena da je u sastavu Reala prvi put od 2002. godine i utakmice sa Genkom u timu iz Madrida igralo osam španjolskih nogometaša u startnoj postavi.

Real je protiv ekipe iz Gelsenkirchena igrao "pod ručnom" i sa pola snage došao i do druge pobjede, dok su gosti uz mnogo sreće došli do počasnog pogotka u ovom dvomeču.

Do prvog gola čekali smo 21. minutu i Cristiana Ronalda koji nakon odličnog pasa Balea lako svladava vratara Fährmanna za vodstvo "kraljevića". Sve je podsjećalo na prvu utakmicu kada su svi očekivali da će gosti u kontinuitetu vaditi loptu iz mreže, a Schalke je izjednačio. Hoogland je poveo napad gostiju, došao na nekih 20 metara od gola Reala, odlučio se na udarac, a lopta je na putu do mreže zakačila Varana i u 31. minuti završila u mreži Ikera Casillasa.

Nakon izjednačenja, gledali smo "uspavanku" sve do 74. minute kada je njemačka ekipa primila dva gola u razmaku od samo 60 sekundi. Prvo je na scenu još jednom stupio Ronaldo, izbacivši dva obrambena igrača gostiju i pogodio bliži kut za novo vodstvo Reala. Odmah nakon vodećeg gola Real je nastavio s pritiskom, gdje je Bale upisao i drugu asistenciju namjestivši Moratiju da se upiše u strijelce i postavi konačnih, Real - Schalke 3:1. (D. FERINAC)


Podijeli: Facebook Twiter