Analiza LP: Barca i PSG nedodirljivi u osmini finala!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjede Barcelone i PSG-a u osmini finala Lige prvaka obilježili su crveni kartoni, nepostojeći jedanaesterci i remek-djelo Zlatana Ibrahimovića. Katalonci su odnijeli veliku pobjedu iz Manchestera nakon nepostojećeg jedanaesterca o kojem će se još dugo pričati, dok je u drugoj utakmici fenomenalni Zlatan Ibrahimović predvodio PSG u trijumfu protiv Bayera od 4:0.

Manchester City - Barcelona 0:2 (Messi 54' (p), Dani Alves 90')

Svi koji su u dvoboju najboljih napadačkih momčadi Europe očekivali atraktivni nogomet s puno pogodaka ostali su razočarani jer je okršaj na Etihadu bio samo taktičko nadmudrivanje dvojce trenera.

Odluka o pobjedniku pala je početkom drugog poluvremena nakon niza katastrofalnih grešaka suca Jonasa Erikssona koji je isključio Demichelisa, poklonio jedanaesterac Barceloni i omogućio Messiju da donese svom timu praktički nedostižnu prednost.

Manuel Pellegrini odlučio se u ovoj utakmici na kukavički pristup gdje je u potpunosti prepustio igru gostima, koji su kontrolirali igru, dok su domaći pokušavali ugroziti gol Valdesa iz kontranapada. U takvoj igri vidjeli smo dosadan nogomet u kojem je Barcelona držala loptu, u jednom trenutku čak više od 70 posto, dok je City uspijevao tek u par navrata priprijetiti preko Negreda.

Prvo poluvrijeme završeno je bez pravih prilika, uz dosta oštrih startova i tri žuta kartona do isteka 45. minute.

Prvi pogodak čekali smo do 53. minute, kada je City drastično oštećen u dvije situacije. Sudac Ericsson prvo je propustio dosuditi očigledan prekršaj nad igračem Cityja na polovici Barcelone, da bi u nastavku akcije Demichelisu pokazao opravdano crveni karton, ali i dosudio jedanaesterac za prekršaj koji se dogodio izvan kaznenog prostora.

Odgovornost je preuzeo Lionel Messi i sigurno realizirao najstrožu kaznu, poslavši vratara Harta na jednu stranu, a loptu po sredini gola za vodstvo Barcelone od 1:0.

Nakon vodećeg gola Barce domaći su odigrali hrabrije i u nekoliko navrata preko Davida Silve ozbiljno ugrozili gol Víctora Valdésa, ali odlični vratar gostiju nije dopustio iznenađenje s igračem više.

Za nešto otvoreniju igru City je kažnjen u najgorem mogućem trenutku, u 90. minuti utakmice. Neymar je proigrao na desnoj strani napada Danija Alvesa, a on je kroz noge poslao loptu vrataru Hartu za nedostižnih 2:0 pred uzvrat na Camp Nouu.

Bayer Leverkusen - PSG 0:4 (Matuidi 3', Ibrahimović 39' (p), 42', Cabaye 88')

Zlatan Ibrahimović nastavio je svoju golgetersku seriju i nakon svoje još jedne maestralne predstave odvojio "apotekare" od daljnjeg natjecanja u Ligi prvaka. Zlatan je s dva pogotka najzaslužniji za uvjerljivu pobjedu PSG-a na gostovanju u Leverkusenu te je uzvrat ostao tek puka formalnost.

Od prvog sudačkog zvižduka PSG je krenuo otvoreno, preuzeo inicijativu i takav pristup im se isplatio već u 3. minuti. Verratti je odlično proigrao Matuidija, koji je lako savladao vratara Lena pogodivši s desne strane dalji kut za vodstvo gostiju.

PSG je nastavio s napadačkom igrom i do drugog pogotka došao u 39. minuti, nakon što je sudac Viktor Kassai vjerojatno preoštro dosudio jedanaesterac nakon neopreznog starta Emira Spahića.

Realizator je bio Zlatan Ibrahimović, koji je sigurnim i preciznim udarcem pogodio desni donji kut vratara Lena za već tada nedostižnih 0:2.

Tri minute trebalo je Zlatanu da se još jednom upiše u strijelce, ali ovoga puta mnogo atraktivnije, jer je pričekao povratni pas Matuidija i s 20 metara pogodio desni gornji kut topovskim udarcem za potvrdu prolaska svog tima u četvrtfinale već nakon 42. minute prve utakmice.

Situaciju domaćem timu otežali su još više Emir Spahić i sudac Viktor Kassai koji mu je nakon prekršaja, kakvih vidimo desetke u jednoj utakmici, preoštro pokazao drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu.

Lošu večer sudačka trojka je okrunila poništenim golom Parižana za 3:0, kada se lopta odbila u gol od domaćeg igrača Topraka, a ne od Lavezzija, kako je dosudio loš sudac iz Mađarske.

Ipak, to nije zasmetalo gostima iz Francuske da zadaju novi završni udarac svom protivniku. Novi igrač PSG-a Yohan Cabaye pričekao je odlično proigravanje svojih suigrača i postavio u 88. minuti konačan rezultat, Bayer Leverkusen - PSG 0:4. (D. FERINAC)


Podijeli: Facebook Twiter