Analiza LP-a: Prve utakmice završile neriješeno!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvim četvrtfinalnim utakmicama Lige prvaka Atletico Madrid je odigrao neriješeno s Barcelonom na Camp Nou 1:1, a identičan rezultat zabilježen je na Old Traffordu, na kojem su se sastali Manchester United i Bayern München.

Barcelona - Atletico Madrid 1:1 (0:0)

(Neymar 71. - Diego 56.)

Strepio je Atletico pred meč jer je nastup Diega Coste bio pod znakom pitanja, ali se fenomenalni napadač našao u vrhu napada uz Davida Villu, koji je već u petoj minuti propustio veliku priliku kazniti kiks domaćina.

S druge strane Pinto je među stativama zamijenio teško ozlijeđenog Valdesa i već na početku utakmice servirao pogrešnim pasom priliku rivalima, a bivši igrač Barce je iz neposredne blizine poslao loptu tik uz stativu. Igrali su hrabro gosti iz Madrida, parirali su Kataloncima, koji su u 12. minuti ostali bez Piquéa, koji se povrijedio u doskoku nakon jednog zračnog duela.

Zamijenio ga je Bartra, a onda nakon prisilne izmjene kod Barcelone istu stvar je morao napraviti i Simeone, pošto je u 30. minuti na teren poslao Diega umjesto nedovoljno opravljenog Diega Coste. Discipliniranom igrom u obrani gosti su spriječili prepoznatljivu igru Barce kroz šesnaesterac, nisu komplicirali ni kad su iznosili loptu i u takvoj igri nije bilo pravih prilika do kraja poluvremena, pa se na odmor otišlo najnepopularnijim rezultatom.

Hrabrost se Atleticu isplatila kada je Diego, koji je zamijenio Diega Costu, na spektakularan način, neobranjivim udarcem iskosa s desne strane pogodio za vodstvo i šok na Camp Nou u 56. minuti utakmice.

Uslijedila je opća ofenziva Katalonaca, Atletico se odlučio na obranu nakon koje je pokleknuo u 71. minuti. Dovoljan je bio sjajan pas Inieste na lijevi bok, a Neymar je iz prve poslao loptu u dalji kut Courtoisa za izjednačenje.

Posustao je Atletico u završnici utakmice, Barcelona je imala više od igre, ali nije uspjela doći do preokreta. Do uzvrata najviše neizvjesnosti će biti oko Diega Coste, koji je igrao nedovoljno oporavljen nakon ozljede koljena, ali je iz igre išao zbog povrede mišića.

U svakom slučaju očekuje nas zanimljiv meč u uzvratu gdje se nadamo da ćemo vidjeti odličan nogomet kao i u prvih 90 minuta na Camp Nou.

Manchester United - Bayern München 1:1 (0:0)

(Vidić 58. - Schweinsteiger 67.)

Uzdrmani Manchester United dočekao je dominantni Bayern na Old Traffordu i šokirao europske prvake već u trećoj minuti kada je Welbeck zatresao mrežu, ali je njegov pogodak poništen zbog navodne opasne igre Martineza.

Sve poslije toga u prvom poluvremenu svelo se na opsadu gola zabunkiranog Uniteda, ali bez prave prilike za Bavarce. I stoperi Bayerna su izašli na centar terena, ali kruženje i povremena usporavanja iritirala su Guardiolu kraj aut linije jer rješenja za probijanje Unitedovog bunkera nije bilo. Nervoza Bavaraca je rasla i kulminirala je lošom intervencijom Boatenga. On je omogućio Welbecku da se došeta do gola Bayerna, ali je napadač "crvenih vragova" previše blago uputio udarac da bi se savladao Neuer.

Koliko je Bayern bio nemoćan najbolje govori podatak da je tim Davida Moyesa s 22 posto posjeda lopte imao više udaraca na gol suparnika (2:1) u prvom poluvremenu, a za kaznu za bezopasni Bayern u drugom poluvremenu pobrinuo se kapetan Manchestera, Nemanja Vidić. U 58. minuti Wayne Rooney je izveo korner, a bivši reprezentativac Srbije je s peterca uspio udarcem glavom savladati Neuera.

Ryan Giggs je prvi igrač koji je u 12 sezona igrao četvrtfinale Lige prvaka, i sada mu nedostaje samo jedan nastup da stigne Raula po broju utakmica u ovom natjecanju (142).

Nakon primljenog gola uozbiljio se i Bayern, a Guardiola je umjesto Müllera na teren poslao Mandžukića, koji je bio među najzaslužnijima za izjednačenje. Mat u tri poteza bio je koban po Moyesov tim u 67. minuti kada je Rafinha centrirao, a Mandžukić glavom spustio loptu Schweinsteigeru za izjednačenje.

Baš Schweinsteiger je i pokvario dojam u taboru Bavaraca pošto neće biti na raspolaganju Guardioli u uzvratu jer je u 90. minuti dobio drugi žuti karton zbog uklizavanja Wayneu Rooneyu. Sudac Carballo je bio neumoljiv i pokazao je reprezentativcu Njemačke put u svlačionicu. (Dejan FERINAC)


Podijeli: Facebook Twiter