Analiza LP-a: Juve pao u Münchenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Juventus je poražen u Münchenu 0:2, golovima Davida Alaba i Thomasa Müllera! Messi i Xavi dovodili su Barcu u vodstvo u Parizu, no Ibrahimović i Matuidi izjednačili su za konačnih 2:2. Messi je na poluvremenu ostao u svlačionici zbog ozljede zadnje lože.

Bayern je dva puta pogodio mrežu Buffona, a mogao je još nekoliko puta, da je Robben bio precizniji u izglednim prilikama. Domaće je u 23. sekundi u vodstvo doveo David Alaba, a prednost Bavaraca duplirao je u 63. minuti Thomas Müller, na asistenciju Marija Mandžukića. S druge strane, Manuel Neuer nije imao mnogo posla.

O utakmici Parisa Saint Germaina i Barcelone u Parizu idućih dana pričat će se u kontekstu fenomenalne asistencije Danija Alvesa, ozljede Lionela Messija i uzbudljive završnice! Dani Alves je maestralno proigrao Argentinca u 38. minuti i omogućio mu da dovede Katalonce u vodstvo. No, Messi je na poluvremenu ostao u svlačionici. Neslužbeno, zbog ozljede zadnje lože desne noge. Zamijenio ga je Cesc Fabregas.

Međutim, domaći su izjednačili u 79. minuti, spornim golom Zlatana Ibrahimovića nakon gužve. Visoki reprezentativac Švedske aktivirao se iz očiglednog zaleđa prije nego što je savladao Valdesa.

Kada je sve ukazivalo na remi, golman domaćih Salvatore Sirigu faulom je zaustavio Alexisa Sáncheza kraj peterca, a sudac Wolfgang Stark opravdano je dosudio jedanesterac. Precizan s bijele točke bio je Xavi! To ipak nije bio konačan rezultat. Ibrahimović je u nadoknadi vremena glavom proigrao Matuidija, koji je "iz prve" s ruba šesnaesterca pogodio mrežu i postavio konačan rezultat.

Bayern nezadrživ protiv Juventusa

Utakmica je počela golom u 23. sekundi utakmice, kada je lijevi bek Bayerna David Alaba savladao Gianluigija Buffona. Drugi najbrži pogodak u povijesti nokaut-faze Lige prvaka "pao" je nakon pogreške Antonija Pirla na sredini terena i nespretne reakcije defanzivca gostiju. Zanimljivo, Alaba nije uspio oboriti rekord Roya Makaaya, koji je legendarni centarfor postavio baš u dresu Bayerna, 2007. godine.

Toni Kros napustio je teren u 16. minuti, zbog ozljede. Zamijenio ga je Robben i već u 19. minuti bio u velikoj prilici. Međutim, Buffon je spretno reagirao pri njegovom udarcu s 10 metara. Bayern je bio bolji i odlučniji. Najbolju priliku nakon gola propustio je ponovno Robben. Pas Thomasa Müllera s lijeve strane nije iskoristio da iz sredine kaznenog prostora "iz prve" pogodi mrežu.

Pogledi navijača domaćih u 37. minuti bili su usmjereni prema sucu Marku Klatenburgu. Poslije akcije domaćih po lijevoj strani i centaršuta paralelnog s gol-aut linijom, Mario Mandžukić tražio je penal, ali ga nije dobio.

Uzbudljivo drugo poluvrijeme nagovijestio je Mandžukić. Već u trećoj minuti nastavka utrčao je u kazneni prostor gostiju po desnoj strani i opalio u donji bliži ugao, ali Buffon je bio spreman. Iskusni golman bio je priseban i u 57. minuti, kada ga je Alaba još jednom pokušao svladati iz daljine. Ipak, u 63. minuti Juventusu ni Buffon nije pomogao. Iako je obranio udarac iz daljine, bio je nemoćan pri kombinaciji Mandžukića i Müllera, poslije koje je njemački reprezentativac lako ubacio loptu u mrežu i postavio konačan rezultat.

Bayern je zasluženo pobijedio s 2:0. Mario Mandžukić je bio odličan u pobjedi svog tima i upisao je asistenciju kod drugog gola.

BAYERN - JUVENTUS 2:0 (Alaba 1', Müller 63')

BAYERN: Neuer, Dante, Van Buyten, Lahm, Alaba, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Kroos, Ribéry, Müller, Mandžukić.

JUVENTUS: Buffon, Chiellini, Peluso, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Quagliarella, Matri.

Luda utakmica u Parizu

U Parizu, u duelu Parisa Saint Germaina i Barcelone, odnosno Lionela Messija i Zlatana Ibrahimovića, golova nije bilo do 38. minute. Potom su Katalonci izveli jednu karakterističnu akciju i unijeli živost u utakmicu. Dani Alves je iz sredine igrališta poslao loptu u kazneni prostor vanjskim dijelom kopačke, a ondje ju je dočekao Messi i lako ubacio u mrežu za vodstvo gostiju od 1:0. Već nakon nekoliko minuta Messi je mogao udvostručiti prednost gostiju, ali je poslao loptu nekoliko milimetara iznad gola. Potom je napustio igru zbog ozljede zadnje lože.

Domaći su stvorili nekoliko prilika u prvom poluvremenu, a vrijedna spomena je ona Zlatana Ibrahimovića u 26. minuti, kada je protrčao po lijevoj strani kaznenog prostora i s ruba peterca poslao loptu tik pored suprotne stative.

Početak drugog poluvremena protekao je u ravnopravnoj igri, s tim da Parižani nikako nisu uspijevali stvoriti stopostotnu priliku. Ibrahimović je imao jednu izvrsnu priliku, no zicer je iskoristio samo da opali pravo u golmana.

I onda je uslijedilo izjednačenje. Thiago Silva pucao je u 79. minuti glavom nakon centaršuta, a lopta se od stative odbila do Zlatana Ibrahimovića, koji se aktivirao iz očiglednog zaleđa i ubacio loptu u mrežu!

Iako je tijek utakmice dao naslutiti da bi rezultat od 1:1 mogao biti i konačan, Alexis Sanchez protrčao je u 88. minuti kaznenim prostorom gostiju, a prekršajem ga je zaustavio vratar Salvatore Sirigu. Sudac Wolfgang Stark opravdano je dosudio najstrožu kaznu. Precizan s bijele točke bio je Xavi. Loptu je poslao u svoju desnu stranu, a golmana u suprotnu za novo vodstvo Barcelone, koje je trajalo do nadoknade vremena. Tada je Matuidi savladao Valdesa nakon asistencije Ibrahimovića! Uzbudljiv kraj mogao bi biti najava još uzbudljivijeg meča na Nou Campu.  

PSG - BARCELONA 2:2 (Ibrahimović 78', Matuidi 90'/ Messi 38', Xavi 90'-11m)

PSG: Sirigu, Silva, Alex, Maxwell, Jallet, Matuidi, Pastore, Lucas, Beckham, Lavezzi, Ibrahimović.

BARCELONA: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Xavi, Iniesta, Busquets, Villa, Sánchez, Messi. (piše Dejan FERINAC)


Podijeli: Facebook Twiter