Analiza Lige prvaka: Real se kasno probudio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Borrusia je u finalu Lige prvaka! Drugi put u svojoj povijesti nogometaši iz Dortmunda će igrati finale koji su u svom prvom nastupu osvojili 1997. godine. Tada su "milijunaši" u borbi za "uhati" trofej pobijedili Juventus u Münchenu i okitili se titulom prvaka Europe.

Realu nije bilo dovoljno furioznih 8. minuta, koji je golovima Benzeme u 82. i Ramosa u 88. minuti ostao kratak za taj jedan gol. Jedan gol koji ih je dijelio od sna da zaigraju u finalu Lige prvaka.

Nakon nestvarne pobjede u Dortmundu gdje je ekipa Jürgena Kloppa ponizila veliki Real, u Madridu triler završnica. Utakmica je završena "najbolnijom" pobjedom za Real od 2:0.

Ove godine žuto-crni ne mogu bez drame i "kidanja živaca" svojim navijačima. Nakon Malage i pobjede od 3:2 sa golovima za prolazak dalje u 91. i 93. minuti došla je još jedna šokantna utakmica za sve one kojima je žuto-crna boja u srcu. Uzvratna utakmica protiv Reala iz Madrida.

U prvih 15 minuta utakmice Real je mogao osigurati prolaz dalje. Od tri sjajne prilike, Madrižani nisu iskoristili niti jednu. Prve dvije velike prilike Özila i Ronalda vratar Weidenfeller je obranio, dok je u trećoj prilici Njemački reprezentativac Özil bio sebičan. Umjesto da uposli lijevo od sebe Ronalda, odlučio se sam završiti akciju pucajući pored gola. Tri velike prilike otišle su u nepovrat.

Nastavak utakmice donio je nogomet za sladokusce. Igrači Borussije uspjeli su sačuvati svoju mrežu u prvih 45. minuta, a u nastavku su krenuli odlučnije prema golu Reala. Čekali su pogrešku protivnika i rješenje utakmice iz kontranapada. Iz takvih situacija gosti iz Dortmunda došli su do dvije velike prigode.

Prvu veliku priliku u 62. minuti imao je Gündogan, ali njegov udarac sa samo pet metara fantastično brani Diego Lopez, koji i poslije udarca Lewandowskog krajnjim naporom uspijeva "zakačiti" loptu i skrenuti je u prečku.

Bez obzira na te promašaje svima se činilo da je Borussija iz Dortmunda već u finalu, a onda na scenu stupa Karim Benzema. U 82. minuti "rezervist" Madrižana odlično koristi asistenciju Özila i budi stadion u Madridu, ali i svoje suigrače.

Francuz samo šest minuta kasnije opet izbija u prvi plan. Odigrava povratnu loptu za Ramosa koji koristi odlično dodavanje svog suigrača i "zakucava" loptu u mrežu Weidenfellera za vodstvo Reala od 2:0.

Nakon zgoditka Ramosa Santiago Bernabéu sve je eksplodirao od erupcije oduševljenja. Svi su vjerovali da Real može u finale! Svi su vjerovali da će Borussiji doći "na naplatu" prolazak protiv Malage u 93. minuti! Ali Real više nije imao snage.

Sergio Ramos još jednom je pokušao poslije kornera, ali ovaj put nije bio precizan. Veliko slavlje Borussije moglo je početi...

Real je ovom eliminacijom postao prvi klub koji je u tri uzastopne sezone zaustavljen u polufinalu. Nakon izgubljene titule u domaćem prvenstvu i ispadanja iz Lige prvaka Realu ostaje borba "samo" za pehar Kupa kralja s gradskim rivalom Atleticom.

Hoće li taj trofej biti dovoljan da u Realu ostane "gospodin posebni" i jesu li glasine o odlasku Christiana Ronalda točne ostaje nam vidjeti. Iako smo već dosta puta slušali o odlasku Ronalda i Mourinhoa, ovaj put bi se stvarno moglo dogoditi da nagađanja budu točna i da Mourinho završi u Chelseau, dok se za Ronalda bore Manhester United i prebogati PSG. (D. FERINAC)


Podijeli: Facebook Twiter