Analiza Lige prvaka: Milan i Barca podijelili bodove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 

Dva velika derbija obilježile su utakmice trećeg kola Lige prvaka u kojem smo vidjeli jedan neriješen rezultat i pobjedu gostiju.

Milan i Barcelona su odigrali neriješeno 1:1, dok je Borussia pobijedila Arsenal sa 2:1. Schalke je teško poražen na domaćem terenu od Chelsea, Napoli je neočekivano lako slavio u Marseilleu dok je Atletico protutnjao Bečom ostvarivši pobjedu nad domaćom Austrijom od 3:0.

Grupa E: Chelsea sa fenomenalnim Torresom do ubjedljive pobjede, u Bukureštu neriješeno Schalke - Chelsea 0:3

Chelsea pobjedom nad Schalkeom vezao sedmu utakmicu bez poraza, a do šeste pobjede došao je vrlo lako pa Jose Mourinho može polako praviti planove za nerednu rundu natjecanja.

"Plavci" su pobijedili Schalke u gostima, ali što ih najviše može veseliti je igra Fernanda Torresa, koji se vraća u "staru" prepoznatljivu formu u kojoj sa lakoćom trese protivničke mreže.

Španjolski reprezentativac je bio dvostruki strijelac u ovoj utakmici i već je u petoj minuti nagovijestio u kom smjeru će ići ova utakmica. Nakon odlično izvedenog udarca iz kuta Franka Lamparda napadač gostiju je na drugoj stativi usamljen lako proslijedio loptu u mrežu za vodstvo gostiju iz Londona.

Nakon što je Petr Čeh u dva navrata spasio svoj tim bilo je samo pitanje trenutka kada će Chelsea ovjeriti pobjedu. To se i dogodilo u 69. minuti nakon kontre u kojoj je Oscar proigrao Torresa, a on lako matirao vratara domaćih za rješenje utakmice. Konačan rezultat postavio je Eden Hazard nakon solo prodora, za visokih Schalke - Chelsea 0:3.

Steaua - Basel 1:1

Basel je gostovao u Bukureštu i bio na pragu da odnese tri boda protiv domaće Steaue. Početkom drugog poluvremena Marcelo Díaz pravom "bombom" je donio vodstvo svome timu, da bi dvije minute prije kraja Tatu postavio konačan rezultat, Steaua - Basel 1:1.

Grupa F : Lewandowski srušio Arsenal, Napoli ostvario pobjedu na gostovanju u Francuskoj

Arsenal - Borussia Dortmund 1:2

Jedan od dva derbija trećeg kola igrao se u Londonu i očekivalo se mnogo više od onoga što su nogometaši Arsenala i Borussije prikazali, pošto su ga većinom obilježile pogreške i loša igra na obje strane.

Borussia Dortmund je povela već u 16. minuti nakon katastrofalne greške Aarona Ramseya koji je petljajući ispred svog kaznenog prostora doslovno asistirao gostima za vodstvo. Njegov poklon iskoristio je asistent Lewandowski koji je pronašao Mkhitaryana koji pogađa desni donji ugao za vodstvo od 1:0.

Nakon primljenog gola izabranici Arsena Vengera su bili nešto opasniji i malo je nedostajalo da se velški veznjak iskupi za kiks, ali je pred kraj prvog poluvremena njegov pokušaj na gol liniji zaustavio Hummels. Ipak do kraja prvog dijela Arsenal uspijeva doći do izjednačenja. Akcija "topnika" krenula je po desnoj strani, Sagna je centrirao na peterac a pogrešku vratara gostiju koristi Giroud i pogađa mrežu za 1:1.

U nastavku utakmice nismo gledali nogomet za pamćenje, već utakmicu bez nekih velikih prilika u kojima je važno istaknuti udarac Cazorle u 69.minuti.

Ozil je sjajnom povratnom loptom uposlio španjolskog vezistu koji je pogodio mjesto gdje se spajaju vratnice, a kako je najbolja prilika Arsenala u drugom dijelu otišla u nepovrat, tako su i bodovi na kraju završili u Dortmundu.

Deset minuta prije kraja utakmice Großkreutz je povukao kontru gostiju, pronašao usamljenog Roberta Lewnadowskom koji odličnim udarcem iz prve donosi pobjedu svom timu i dodatno komplicira stanje u grupi u kojoj sada tri ekipe imaju po šest bodova.

Marseille - Napoli 1:2

Za takvu situaciju zaslužan je i Napoli koji je slavio u Marseilleu i tako produžio agoniju francuskog tima koji je doživio šesti uzastopni poraz u Ligi prvaka.

Domaćin gotovo ništa nije pokazao, dok su izabranici Rafe Beniteza tek u finišu prvog poluvremena uspjeli dobru igru krunisati golom. Učinio je to Jose Callejón na dodavanje Higuaina, nakon što se oslobodio svog čuvara i donio svom timu zasluženo vodstvo. Gosti iz Italije su u potpunosti kontrolirali zbivanja na terenu i u 67. minuti potvrdili pobjedu golom Zapate. Marseille je do kraja uspio samo postići počasni gol preko Ayewa.

Grupa G : Hulk presudio Portu, Atletico se prošetao Bečom

U okviru skupine G, Hulk je sa Zenitom gostovao kod bivšeg kluba Porta i već u petoj minuti nakon izborenog faula iznudio prvi žuti karton Herrere. Uslijedio je novi šok za Porto kada je isti nogometaš prerano izišao iz živog zida i sudac mu je pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu nakon samo pet minuta igre.

Bez obzira na taj detalj Porto je bio bolji tim u prvom dijelu, ali se na odmor ipak otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku utakmice Zenit koristi brojčanu nadmoć i preuzima igru, ali do vodstva dolazi tek u 86. minuti kada je Kerzhakov na proigravanje Hulka glavom zatresao mrežu za pobjedu gostiju. Na kraju Porto - Zenit 0:1.

Austria Beč - Atletico Madrid 0:3

Atletico Madrid igra sezonu iz snova u Ligi prvaka i nakon što su u najelitnijem takmičenju savladali Porto i Zenit, na red je došla i Austrija koja je osjetila svu snagu ekipe iz Madrida. Utakmica praktički nije ni počela a gostujući tim je pokazao domaćinima da se ne mogu nadati bodovima. Izabranici Diega Simeonea su već u osmoj minuti, nakon što je ispala cijela obrana Austrije, preko Garcíe došli do vodstva od 1:0.

Na novi gol se nije dugo čekalo i već u 20. minuti Costa je najavio sigurnu pobjedu svog tima. Praktično se sa sredine terena prošetao do gola, prošao dva igrača i savladao vratara Lindnera.

Zadovoljni rezultatom gosti su "stali na loptu" i do kraja sigurnom igrom povećali vodstvo i osigurali pobjedu svog tima. Nakon asistencije Insua Brazilac Costa potvrđuje da se nalazi u vrhunskoj formi i postavlja konačan rezultat Austria Beč - Atletico Madrid 0:3.

Grupa H: U odličnoj utakmici Milan i Barca podijelili bodove, Celtic pobijedio Ajax

Milan - Barcelona 1:1

U najvećem derbiju trećeg kola između dva bivša prvaka Europe, Milan i Barcelona podijelili su bodove. Milan je potpuno bez respekta dočekao goste iz Katalonije i preko brazilskog tandema Robinho - Kaka došao prvi do prednosti. Nesporazum Piquea i Masquerana iskoristio je Robinho i nakon duplog pasa sa Kakom donoio veliko slavlje "rossonerima".

Tek sredinom prvog poluvremena Barcelona je uspjela pohvatati konce igre i preko Messija doći do izjednačenja. Kada je svima djelovalo da je Messi zakomplicirao situaciju, trenutno najbolji igrač svijeta postiže pogodak iz vrlo teške situacije. Do kraja prvog dijela Barca je mogla i do vodstva ali pokušaji Sancheza i Neymara nisu bilo dovoljno precizni.

U nastavku utakmice Milan je još jednom preko Robinha mogao do vodstva, ali je brazilski igrač nakon odličnog ubacivanja i izbjegavanja zaleđa neshvatljio propustio loptu koja je završila u gol - autu. Na sreću Milana najbolja prilika u drugom poluvremenu nije kažnjena jer mu se na drugoj strani, katastrofalnom reakcijom pred golom Milana, revanširao Adriano i utakmica je završena sa podjelom bodova. Na kraju Milan - Barcelona 1:1.

Celtic - Ajax 2:1

U drugom duelu dva bivša prvaka Europe, Celtic je pokazao Ajaxu da će biti "tvrd orah" svima na Celtic Parku. Celtic je borbenošću parirao timu iz Amsterdama i u 44. minuti Stokes je nakon duela s Denswilom iznudio jedanesterac, koji je sigurno realizirao Forest.

Drugo poluvrijeme donijelo je nove probleme za Ajax koji je propuštao prilike, pa je na kraju bio surovo kažnjen u 54. minuti. Samaras je prošao po lijevom boku, lopta se nakon njegovog ubacivanja na putu do gola odbila od tragičara Denswila i završila u mreži za veliku radost na Celtic Parku.

Do kraja utakmice vidjeli smo još crveni karton Bitona u 88. minuti i počasni gol Ajaxa za konačnih Celtic - Ajax 2:1. (Dejan FERINAC)


Podijeli: Facebook Twiter