Analiza Lige prvaka: Čekaju nas zanimljivi uzvrati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Real Madrid i Manchester United, te Šahtar i dortmundska Borussia završili su prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Real i Manchester odigrali su 1:1, a Šahtar i Borussia 2:2.

Poslije prvih 90 minuta velike borbe u Madridu i Donjecku, prednost pred uzvratne utakmice Lige prvaka imaju Manchester United i Borussia iz Dortmunda.

Darijo Srna i Douglas Costa (31. i 68. minuta) tresli su mrežu “milijunaša”, dok su golove za Borussiju postigli Robert Lewandovski i Hummels (41. i 86. minuta).

Welbeck je bio strijelac vodećeg gola za Manchester u 20. minuti, a Ronaldo je izjednačio za Real 10. minuta kasnije.

Kapetan reprezentacije Hrvatske Darijo Srna počeo je utakmicu od prve minute i postigao prekrasan gol iz slobodnog udarca, dok je Luka Modrić počeo utakmici na klupi za rezervne igrače i u igru ušao u 75. minuti umjesto Di Marije.

Real će se na Old traffordu boriti za spas sezone

Rezultat poslije madridskih 90 minuta ne garantira da će društvo iz Madrida uspjeti u Manchesteru spasiti sezonu. Dapače, strepit će sve do 5. ožujka, kada je zakazan revanš na Old Traffordu.

Real Madrid i Manchester United opravdali su reputaciju europskih velikana, posebno igrom u prvom poluvremenu.

Jose Mourinho želio je taktičkom postavkom odmah na početku utakmice nametnuti svoj stil igre i da gostima iz Engleske da do znanja da su došli u dom deveterostrukih prvaka Europe. Real je preuzeo loptu, a United se povukao na svoju polovinu i vrebao priliku iz kontranapada.

Na početku utakmice Real je imao dvije odlične prilike preko Di Marije i Fabia Coentraa, ali je u oba slučaja odlično reagirao De Gea.

Koliko je malo potrebno Manchesteru da kazni promašaje Reala, najbolje se vidjelo u 20. minuti. Englezi su poslije intervencije Ramosa izborili korner, koji je izveo Rooney, a u šesnaestercu se odlično snašao Welbeck i glavom doveo United u vodstvo.

Real je nastavio s napadima prema protivničkom golu, što mu se vrlo brzo isplatilo. Raspoloženi Di Maria ubacio je loptu za Ronalda, koji je nadskočio Evru i glavom postigao gol protiv svog bivšeg kluba, u kome se proslavio.

Iako je Real imao više od igre, Manchester je bio opasniji iz kontranapada.

U drugih 45 minuta Real je odigrao presing po cijelom terenu, ali im se trud nije ispatio. Najbolju šansu za domaćine u drugih 45 minuta imao je Coentrao, ali je De Gea još jednom izvanredno reagirao.

Igrači Alexa Fergusona djelovali su kao da su se odlučili orijentirati samo na obranu svoga gola, ali demantirao nas je u 72. minuti Robin Van Persie kada je njegov udarac jedva je uz pomoć prečke odbranio golman Reala Diego López

U nastavku akcije isti igrač našao se sam pred vratarom Reala, ali je loše pucao i njegov slab pokušaj s gol linije uspio je izbaciti Xavi Alonso.

Na kraju je ostalo 1:1. Realu ostaje samo da se nada da će uspjeti ponoviti uspjeh iz 2000. i 2003. godine kada je protiv Manchestera uspio osigurati prolaz na Old Traffordu.

Real Madrid - Manchester United 1:1

Sastavi:
Real Madrid
: Diego López, Varane, Ramos, Coentrao, Arbeloa, Khedira, Özil, Alonso, Di María, Ronaldo, Benzema

Manchester United: De Gea, Rafael, Evra, Jones, Ferdinand, Evans, Carrick, Kagawa, Rooney, Welbeck, Van Persie

NA Westafallenu Borussia čeka Šahtar s dva postignuta gola u gostima

Borussia je odlično počela na Donbass areni, ali je Šahtar prvi poveo, iako su gosti više pokazali u prvih pola sata utakmice.

Kazna za sve promašaje stigla je u 31. minuti kada je kapetan Šahtara Darijo Srna uspio svladati vratara Weidenfellera i obradovati preko 50.000 navijača. Darijo je odlično izveo slobodni udarac i na svoj prepoznatljiv način matirao protivničkog golmana.

Ukrajinci nisu znali da dugo sačuvaju gol prednosti i samo desetak minuta kasnije “milijunaši” su uspjeli izjednačiti, doduše uz dosta sreće.

Robert Lewandovski je u 41. minuti iskoristio gužvu u šesnaestercu i katastrofalnu reakciju obrane Šahtara i izjednačio rezultat na 1:1.

U drugom poluvremenu “rudari” su uspjeli još jednom povesti.

Odličnu izmjenu izvršio je domaći trener kada je u 62. minuti umjesto Taisona uveo Douglasa Costu koji mu se “odužio” na najbolji mogući način postigavši drugi gol za Šahtar samo šest minuta kasnije.

Ono što Hummels nije uspio na početku utakmice, uspio je na kraju. Postigao je izjednačujući gol za Borussiju. U 87. minuti utakmice obrana domaćih je potpuno zaboravila na Hummelsa koga je lopta pogodila točno u glavu. Mogao je birati kamo će ju poslati i odlučio se za najbolje moguće rješenje i izjednačio rezultat na 2:2.

Šahtar - Borussia Dortmund 2:2

Sastavi: 
Šahtar: Pytov - Rat, Čingrinskij, Rakitskij, Srna - Hübschman, Fernandinho - Taison, Mkhitaryan, Teixeira - Adriano

B. Dortmund: Weidenfeller - Schmelzer, Hummels, Santana, Piszczek - Bender, Kehl - Reus, Götze, Blaszczykowski - Lewandowski (Dejan FERINAC; foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter