Analiza DNK: Za napade u Parizu odgovorna ista osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

DNK analiza potvrdila je pretpostavku da je za pucnjavu u ponedjeljak u Parizu u prostorijama lista Liberationa i u poslovnoj četvrti La Defense odgovorna jedna te ista osoba, rekao je u srijedu za agenciju France Presse državni odvjetnik u Nanterreu Robert Gelli.

Ista osoba odgovorna je i za otmicu vozača automobila blizu avenije Champs-Elysees, dodaje odvjetnik. "DNK analiza čahura koje su ostale u uredima Liberationa i banke Societe Generale (u četvrti La Defense) te stražnjih vrata automobila koji je bio oteo, pokazuje da je riječ o istoj osobi", rekao je.

Dvije istodobne istrage koje su pokrenula državna odvjetništva u Parizu i u Nanterreu (zapadni dio Pariza, gdje je četvrt La Defense) vodit će pariški državni odvjetnik, rekao je Gelli.

Policija je u srijedu i dalje tragala za napadačem. Kriminalistička je policija do utorka navečer primila 692 poziva i dobila 273 informacije "koje upravo obrađuje", navodi policija. Po istom izvoru, tri osobe su privedene radi "dodatne provjere". No policija nikoga nije uhitila tijekom tih provjera.

Osumnjičen je muškarac između 35 i 45 godina, bijelac, za kojeg se sumnja da je odgovoran i za napad u prostorijama informativne mreže BFMTV u petak. Naoružan lovačkom puškom napadač je u ponedjeljak otvorio vatru u uredu lista Liberation, teško ranio fotoreportera i pobjegao, a devedeset minuta poslije zapucao je na ulici ispred sjedišta banke Societe Generale, gdje nitko nije ranjen. Nedugo nakon toga je oteo automobil i natjerao vozača da ga iskrca u središtu Pariza. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter