Ana Zaninović prva na rang-ljestvici, Lucija druga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ana Zaninović  je prva, a njezina sestra blizanka Lucija druga na svijetu, objavila je Svjetska taekwondo federacija nove rang-ljestvice standardnih, ali i olimpijskih kategorija u kojima se zbrajaju rezultati dviju susjednih kategorija.

Ana Zaninović je tako vodeća seniorka svijeta u svojoj kategoriji do 53 kilograma sa 156 bodova ispred Kim Yujin iz Koreje (147 bodova), Hatice Kubre Yangin iz Turske (109 bodova), te Francuskinje Floriane Liborio sa 103 boda.

U olimpijskom poretku (53 i 57 kg) s kojeg će najboljih šest seniorki osigurati direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016 Ana Zaninović trenutno je na trećem mjestu s 177 bodova. Ispred nje je olimpijska pobjednica i jedna od najvećih zvijezda u Velikoj Britaniji Jade Jones sa 206 bodova, te Eva Calvo Gomez (184), Španjolka koja je na Europskom prvenstvu na putu do zlata bez medalje ostavila Splićanku Tanju Rastović.

Mlađa blizanka, Lucija Zaninović, u kategoriji do 49 kilograma zauzima drugo mjesto u svojoj kategoriji, ali i u olimpijskom poretku u kojem se zbrajaju kategorije 46 i 49 kilograma. Ispred nje je Tajlanđanka Chanatip Sonkham sa 164 boda dok Lucija ima 158 bodova.
Na trećem mjestu je Yasmina Aziez iz Francuske (144 boda), a na četvrtom najbolja taekwondoašica u povijesti, Španjolka Brigitte Yague (130 bodova), četverostruka svjetska i europska prvakinja.

Marina Sumić je u standardnom poretku do 62 kilograma na četvrtom mjestu, europska prvakinja Iva Radoš na osmom mjestu kategorije do 73 kilograma, Vedran Golec je deseti do 87 kg, a Petra Matijašević i Filip Grgić su 12. u svojim kategorijama do 67 i 68 kilograma. Brončana iz Pekinga Martina Zubčić je na 14. mjestu u kategoriji do 57 kilograma, a listu naših najboljih zatvara Stipe Jarloni koji je 20. u kategoriji do 58 kilograma.

Dodajmo da je ove godine na rasporedu još drugi Grand Prix u Kazahstanu i treći Grand Prix u Manchesteru gdje se pobjednicima dijeli po 40 bodova te G1 turnir Croatia Open koji će se ove godine održati u zagrebačkoj Areni kao posljednji turnir pred odluku kojih će osam najboljih sportaša u svakoj olimpijskoj kategoriji otputovati na Masters, točnije na finalni Grand Prix, na kojem je u igri ogromnih 80 bodova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter