Ana Zaninovic i Ivica Kostelic najbolji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najboljim hrvatskim sportašima u 2011. u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) proglašeni su skijaš Ivica Kostelic, pobjednik Svjetskog kupa, i Ana Zaninovic, svjetska prvakinja u taekwon-dou.

Najbolja momcad su hrvatska vaterpolo reprezentacija, broncani na Svjetskom prvenstvu, dok je kod ekipa to priznanje pripalo hrvatskoj reprezentaciji u streljaštvu, disciplina zracna puška, osvajacicama zlatnog odlicja na prvenstvu Starog kontinenta.

Šime Fantela i Igor Marinic, jedrilicari u klasi 470, europski prvaci i broncani sa svjetske smotre, osvajaci su nagrade u kategoriji najboljeg para, štafeta ili posada, dok su priznanje za najboljeg trenera podijelili Ante Kostelic i Toni Tomas, trener najboljih hrvatskih taekwon-doistica, sestara blizanki Ane i Lucije Zaninovic.

Svecanost Velikog dana hrvatskoga sporta, kojim se tradicionalno obilježava priznanje HOO-a, prisustvovao je predsjednik Ivo Josipovic, premijer Zoran Milanovic, ministar znanosti, prosvjete i sporta Željko Jovanovic, clan Medunarodnog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak te uglednici iz politickog, kulturnog i sportskog života Hrvatske.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio je na prekrasnim trenucima koje su naši sportaši priuštili u godini na izmaku s nadom da ce iduca olimpijska godina biti još uspješnija.

Glavni tajnik HOO-a Josip Cop naglasio je da su hrvatski sportaši u 2011. osvojili 410 medalja na velikim natjecanjima pokazavši da su najbolji ambasadori Hrvatske u svijetu.

Dobitnici nagrade HOO-a za osobit doprinos razvoju hrvatskoga sporta, a koja nosi ime proslavljenog kanuista Matije Ljubeka, za 2011. su Krunoslav Sabolic, Mirko Jozic, Duško Antunovic, atletski sportski klub Zadar te rukometni klub Zamet.

Posebno priznanje HOO-a za promicanje sporta dobio je utemeljitelj hvarskog plivackog maratona Faros Maraton Vicko Šoljan, Sportske novosti su dobile Trofej Medunarodnog olimpijskog odbora "Sport i društvena odgovornost", a Ana Jelušic je dobila priznanje za ambasadoricu Zimskih olimpijskih igara mladih.

Nagradu za fair-play u protekloj godini dobila je posada jedrilice Polar 2 koja je tijekom viške regate spasila osam clanova posade jedrilice Paikea koja je uronila u more.


Podijeli: Facebook Twiter