Ana Milovan: Nagrada kao potvrda i poticaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetnaestogodišnju Anu Milovan, ovogodišnju dobitnicu nagrade za mlade "Ukljuci se!", primili su u prostorijama Gradske palace pulski gradonacelnik Boris Miletic te procelnik Erik Lukšic.

"Ukljuci se!" je godišnja nagrada za mladu osobu ili skupinu mladih koju dodjeljuje Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i medugeneracijske solidarnost, a dodjeljuje se za znacajan doprinos ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u lokalnim zajednicama ili na nacionalnoj razini, u širokom polju tema.

Ana je kao mlada angažirana osoba ostvarila znacajna postignuca vec prije navršene 18. godine. Posebno je zapaženo njezino sudjelovanje u oblicima neformalne edukacije za mlade te njezin rad s medijima putem kojih je potaknula razgovore o razlicitim društvenim pitanjima vezanim za mlade, poput ukljucivanja u procese donošenje odluka, nasilja u školama, politike za mlade, mobilnosti mladih ili pak seksualnom obrazovanju u školama.

Gradonacelnik Miletic Ani je zahvalio na trudu kojim je svoje vrijeme i znanje uložila u lokalnu zajednicu te iskazao nadu da ce se nakon uspješnog studiranja u Mariboru vratiti u rodni grad. Ona je, pak, zahvalila svima od kojih je tijekom ovih godina nešto naucila te je dodala da joj je pristigla nagrada potvrda da je sve ono što je radila imalo smisla, ali i kao poticaj za daljnji rad.

Aktivizmom se bavi od svoje 14. godine od kada volontira u udruzi ZUM koja ju je i prijavila na natjecaj. U udruzi se aktivno ukljucila u brojne projekte za mlade, od izrade osam brojeva magazina 3ska, posvecenog mladima, do uredivanja i vodenja 70-ak radioemisija o medijskom aktivizmu mladih, najprije na Radio Puli, a zatim i na internet-radiju Mir. Aktivna je bila i u gradskom projektu popularizacije školskog sporta u sklopu kojega je pratila brojne sportske susrete i natjecanja mladih sportaša te izvještaje o tome objavljivala na stranicama Glasa Istre. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter