Ana Kolić Marković dala ostavku na sve funkcije

Ana Kolić Marković (Arhiva)
Ana Kolić Marković (Arhiva)

Ustvrdivši "kako ova HSP AS nije više niti pravaška niti starčevićanska, već trgovačka stranka" Ana Kolić Marković podnijela je ostavku na mjestu predsjednice istarskog Županijskog vijeća HSP AS, dopredsjednice Glavnog stana te je izašla iz stranke. Donedavna prva pravašica u Istri tvrdi da je većina članova ušla u stranku zbog Ruže Tomašić koja je stranku učinila prepoznatljivom te je od nje stvorila hrvatski politički brend i najvjerodostojniju opciju hrvatske desnice.

- Međutim, stranka je postala sine qua non na političkoj sceni, čak i prejaka pa je jedan dio članova ušao, a sada i ostao uz one postojeće u HSP AS jedino zbog vlastitih interesa i ambicija koje zahtijevaju djelovanje nedostojno pravaških temelja. To neminovno vodi do prevara, laži i sukoba među suradnicima. Toga ima i u drugim strankama, no za razliku od njihovih predsjednika, Ruža Tomašić bila je i ostala beskompromisna u svojem određenju prema nepoštenju te se izlaskom iz stranke izjasnila kako takvo političko ponašanje ne podržava, tvrdi Kolić Marković u svom priopćenju.

Naglasila je da svatko tko aktualno stanje u HSP AS-u ne podržava i racionalno se prema njemu odredi kao krajnje neprihvatljivom i oportunističkom, prepoznaje neminovnu potrebu da ne sudjeluje u takvom političkom djelovanju na niskoj razini koje ne može donijeti ništa dobrog uništenoj Hrvatskoj.

"Slijedom toga dala sam ostavku na sve funkcije kao i zahtjev za izlazak iz članstva" kazala je Kolić Marković. Njeni dojučerašnji kolege pak tvrde da je odlaskom Kolić Marković stranka u Istri samo ojačala. Tajnik istarske organizacije Dario Balde kaže da je stranku napustilo svega šest članova te da se ne može govoriti o raskolu, dodajući da su se povukli uglavnom članovi obitelji sada već bivše predsjednice i nekoliko njenih suradnika.

Balde nadalje optužuje Kolić Marković na trošenje stranačkog novca, za kojeg tvrdi da je potrošen isključivo na ručkove kada bi u Istru dolazila Ruža Tomašić, rekavši da ostali članovi na to nisu mogli utjecati.

- Riječ o pet do šest tisuća kuna odnosno novcu od članarina, kaže Balde i dodaje da je odlazak donedavne predsjednice stranke Tomašić njima ide u korist jer već im pristižu pristupnice za nova učlanjenja. Vođenje stranke će, potvrdio je Balde, u Istri preuzeti Zlatko Jurcola koji će obnašati funkciju v.d. predsjednika Županijskog vijeća. Inače HSP AS u Istarskoj županiji ima 97 članova. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter