Ana Kolić Marković: Borit ću se protiv korupcije

Ana Kolić Marković i kandidati s njene liste (M. MIJOŠEK)
Ana Kolić Marković i kandidati s njene liste (M. MIJOŠEK)

"Tko danas lobira za Istrane? Jedino HSP AS. Svi ostali lobiraju za krupni kapital i investitore koji im plaćaju političke kampanje", rekla je danas novinarima Ana Kolić Marković, kandidatkinja za županicu HSP-a dr. Ante Starčević.

Oštro se obrušila na sadašnju vlast, kazavši da IDS u Istri radi ono što je svojedobno u Hrvatskoj radio bivši premijer Ivo Sanader. Smatra da na Poluotoku već dugo godina vlada beznađe te da je ono rezultiralo razočaranjem u vladajuću stranku.

- Glasači koji budu i dalje glasali za njih neće ništa promijeniti, nastavit će se ovakva sramna politika naspram građana, smatra Kolić Marković.

Ukratko je predstavila i svoj gospodarski program te kazala što namjerava učiniti ako bude izabrana za županicu. "Naše osnovne smjernice temelje se na borbi protiv interesa krupnog i prljavog kapitala koji je potican koruptivnim djelovanjem lokalnih političara. Ne dajem lažna obećanja, već kažem da ću u Županiju uvesti red i rad. Pomest ću i iskorijeniti korupciju, što me, među ostalim, ponukalo da se kandidiram, budući da je politička podobnost uništila stručnu sposobnost. Uvest ću nadzor nad radom pulske gradske uprave, koja je zajedno sa Županijom napravila toliko zla i tako očerupala Istru da sada izgleda kao polugola kokoš", istaknula je ona.

Naglasila je da se u Istri nisu otvarala nova radna mjesta nego su se gomilali nezaposleni. Smatra da je za to kriva, kako kaže, premrežena korupcija koja Istrom vlada i dovodi prljavi kapital.

- Mi napokon možemo donijeti napredak. Zalagat ćemo se da kroz europske strukturne fondove, a kao magistrica europskih integracija itekako znam kako privući sredstva, financiramo ciljane projekte. Neki od njih su željeznički ipsilon, spajanje koparske i riječke luke, otvaranje hi-tech tvrtki, omogućavanje ulaganja građanima. Imamo ljude koji znaju, ali nemaju mogućnosti doći do izražaja zbog stranačkih iskaznica.

Gurat ćemo ruralni i nautički turizam koji su dokazani u produljivanju sezone, a samim time i stvaranju poslova tijekom čitave godine. Kao županica izvlačit ću što više novca za projekte koji će podići nivo života, kako uz obalu, tako i unutrašnjosti, koja je zanemarena, naglasila je.

Na pitanje je li svjesna činjenice da na izborima u Istri, koja baštini antifašističke vrijednosti, stranke desnice ne prolaze dobro, odgovorila je: "Nismo protiv antifašista. Hrvati smo kao i svi drugi. Proizašli smo iz pravaških stranaka 19. stoljeća. Svi znaju za pravaša Matka Laginju koji se borio upravo za Istrane".

Uz Anu Kolić Marković bili su i kandidati za zamjenike županice - Dario Balde i Zlatko Jurcola. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter