Ana Jelušić kandidat za člana Komisije sportaša MOO-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska skijašica Ana Jelušić jedan je od kandidata za člana Komisije sportaša Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

Izbori će se održati na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sočiju 2014., a Anu Jelušić je nominirao Hrvatski olimpijski odbor (HOO) na prijedlog Komisije sportaša HOO-a.

Ostali sportaši, kandidati za Komisiju MOO-a su Bugarin Kilian Albrecht (alpsko skijanje), Norvežanin Ole Einar Bjorndalen (biatlon), Švicarac Didier Cuche (alpsko skijanje), Bjeloruskinja Darijaa Domračeva (biatlon), Talijan Pietro Piller-Cottrer (skijaško trčanje), Finkinja Tanja Poutiainen (alpsko skijanje), Kanađanka Hayley Wickenheiser (hokej na ledu) i Čehinja Sarka Zahrobska (alpsko skijanje).

Sportaši sudionici na ZOI u Sočiju iduće godine izabrat će dva sportaša iz dva različita sporta, a rezultati će biti objavljeni 20. veljače 2014. Dvoje izabranih bit će kandidati i za članstvo u MOO-u na razdoblje od osam godina.

MOO je pozvao nacionalne olimpijske odbore da za Komisiju nominiraju kandidate koji su nastupili na ZOI u Vancouveru 2010. ili će se natjecati na ZOI u Sočiju. Komisija sportaša MOO-a je poveznica između olimpijaca i MOO-a te osigurava da se kod odluka MOO-a uvažavaju stavovi i potrebe sportaša.

Komisija se sastoji od najviše 19 članova, od kojih 12 biraju sportaši na olimpijskim igrama, a do sedam sportaša imenuje predsjednik MOO-a. Od 12 izabranih članova osam ih predstavlja sportaše iz ljetnih, a četiri iz zimskih sportova. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter