Ana Fulir, jedina policajka na motoru u Istri

Ana Fulir, policajka na motoru (D. ŠTIFANIĆ)
Ana Fulir, policajka na motoru (D. ŠTIFANIĆ)

Ana Fulir je 25-godišnja Varaždinka koja će od srpnja do kraja kolovoza biti u Puli kao ispomoć pulskoj i istarskoj policiji. No, ono što je čini posebnom jest činjenica da ulicama patrolira na moćnom BMW-ovom motociklu od 850 kubika.

Iako u punoj opremi izgleda baš kao i njeni muški kolege, kada skine kacigu iznenađenju nema kraja. Plava kosa, plave oči i veseli osmjeh ono je što je krasi, bez obzira na policijsku palicu i ispisane kazne koji vozače i ne vesele.

- Pa istina, ljudi se iznenade kada me vide, ne očekuju policajku i to na motoru. Za Varaždin znam da sam jedina policajka na motoru, vjerujem da sam i tu u Istri, ali ne znam za ostatak Hrvatske. Svoj privatni motor vozim već dvije godine, a od ove godine sam dobila i ovaj službeni.

Inače, u policiji radim četiri godine i super mi je. Kolege su me i u Varaždinu i u Puli super prihvatili, kaže nam Ana.

A osim s kolegama, problema nema ni s vozačima koje zaustavlja, kaznama unatoč. Dodaje da se turisti i sami zaustavljaju da je vide, žele se slikati s njom, a pogotovo su fascinirana djeca.

- Neki dan me par iz Poljske fotografirao s njihovom djecom i stvarno su bili iznenađeni, kaže Ana i dodaje da joj ne bi bio problem ni uzjahati konja jer se bavila i jahanjem pa možda kada ih policija nabavi postane i policajka na - konju. Nikad se ne zna, kaže Ana kroz smijeh.

- Ipak, motocikl je veći gušt. Odmalena volim motore, kao i moji mama i tata, a stric i tata i rade u sličnoj službi, tako da mislim da su to geni. Imam i 20-godišnju sestru, kojoj se moj posao na motoru sviđa, ali je još premlada da bi se i ona za to odlučila. U ovom poslu problem je što moraš nositi motorističko odijelo u kojem je jako vruće, ali kada se vozim onda je u redu, kaže nadalje Ana. Na upit ima li kakvih loših epizoda kaže da zasad nema, a eto, na sreću nikad nije ni pala s motora.

Inače, u Puli je, kaže, prvi put i jako joj se sviđa. Stigla je otići i na filmski festival i bilo joj je jako lijepo.

- Možda iduće godine dođem u Pulu na ljetovanje, nikad se ne zna, kaže nam nasmijana Ana Fulir prije stavljanja kacige i povratka na užareni gradski asfalt. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter