Amira Medunjanin oduševila publiku na Kaštelu


Ljeto na Kaštelu u svojoj trećoj uzastopnoj koncertnoj večeri ugostilo je vrhunsku interpretatoricu bosanskih sevdalinki Amiru Medunjanin, pjevačicu koja s jednakim žarom, snagom, kao i ljepotom glasa izvodi i pjesme iz drugih krajeva. Pred brojnom publikom, Medunjanin je bila izvrsno raspoložena, zabavljala je, nasmijavala, a i pričala viceve.

Večer je bila, za razliku od proteklih, i više nego svježa, no ova Sarajka, kako su je kritičari pozvali bosanskom Billie Holliday, svojim predivnim glasom i šarmom, zagrijala je duše i srca nazočnih. Uigrano i nadahnuto Vrlo je sugestivna bila "Eleno kerko", a ovacije je izmamila i sa starogradskom "Ima dana kada ne znam što da radim". U pratnji izvrsnih glazbenika, klavirista Bojana Zulfikarpašića i kontrabasista Nenada Vasilića, koji je vrlo uigrano i nadahnuto prate, nizale su se sevdalinke, druge pjesme, koje su u prvom, službenom dijelu i prevladavale, te zabavne dosjetke. Kada joj je netko u prvom dijelu, dok se šalila s publikom, rekao uz smijeh "pjevaj", odmah je u zabavnom tonu dometnula "mora da te poslala moja svekrva". Otkrila je i da je Medunjanin njezino prezime nakon udaje, da je sretno udana te da je njezino djevojačko prezime Dedić.

Publika je izvrsno prihvaćala svaku pjesmu, svaku dosjetku, pokazavši još jednom da voli ovu pjevačicu koja je česti gost na ovim prostorima (prije dva mjeseca nastupila je na rovinjskom Avantgarde Jazzu, a prije desetak dana u utvrdi Minor na Malom Brijunu u sastavu programa kazališta Ulysses). Opuštanje i sjeta Pjevala je i pjesme gdje su protagonistkinje jake žene, a ne samo one koje čekaju svog dragog. Koncert je u izvrsnom raspoloženju, uz ovacije publike, priveden kraju izvedbama poznatih sevdalinki. Publika je tražila legendarnu "Eminu". To je sevdalinka nastala na tekst mostarskog poete Alekse Šantića koju je napisao pod utiskom ljepote Mostarke Emine Sefić, udate Koluder. Iako je prvobitno sama pjesma objavljena 1902. godine u časopisu Kolo, kasnije je postala popularna sevdalinka. (NAPISALA Vanesa BEGIĆ; SNIMIO Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter