"Amfore" za tradiciju, ali i usvajanje turističkih trendova

Primopredaja nagrada u fažanskom MMC-u
Primopredaja nagrada u fažanskom MMC-u

S krajem godine u Fažani tradicionalno se dodjeljuju i turističke nagrade kojim je i simbolično okončana još jedna dobra sezona. Turistička zajednica Fažane u ponedjeljak je tako dodijelila nagrade "Amfora" obitelji Dabić, Nogometnom klubu Mladost Fažana, zajedničkom ugostiteljskom objekt Mareblue - Restoran Plavi te Komunalcu Fažana, a zahvalnica je pripala tvrtki Nemo Navis.

"Amforu" TZ Fažane dodjeljuje za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu na području općine, posebno na unaprjeđenja proizvoda i turističke promocije, rečeno je na svečanosti koju je vodila Ada Damjanac, načelnica Općine i predsjednica TZ-a, te Melita Peroković, direktorica TZ-a.

Vrijedni komunalci

Obitelj Dabić nagradu je dobila za dugotrajno djelovanje i obogaćivanje turističke ponude u Fažani, i to od 2004. godine. Nakon postavljanja prvog aquaparka u Fažanskom kanalu, od 2013. tim kanalom plovi i njihova polupodmornica, a od ove godine otvorena je i još jedna turistička atrakcija - njihov adrenalinski park Jangalooza. Nagradu je, za kontinuirano praćenje turističkih trendova i unaprjeđenje ponude, primila Katarina Dabić Dobrić.

Vjerojatno najveći razlog zašto je nagrada pripala i NK Mladosti, a preuzeo ju je predsjednik kluba Nikša Ristić, je suorganizacija "Giuseppe Biasuzzi Fažana Brioni Cupa", koji se u Fažani odvija od 2014. godine. Riječ je o dječjem nogometnom turniru, s centrom u Bi Villageu, ali koji se igra na svim terenima u općini. Tom velikom sportskom događaju na početku sezone odazivaju se veliki i brojni nogometni klubovi iz Hrvatske, Italije, Austrije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja, čime je značajno podignuta ljestvica kvalitete i promocije sportskih turističkih događanja. Uz to, Mladost je priznanje zaslužila i kao suorganizator Fešte od sardela od 1974., ribarske ljetne manifestacije s najdužim stažem u Istri.

Restoran Plavi, osnovan 1994. pod okriljem UO-a Mareblue, jedan je od prvih ugostiteljskih lokala i jedan od prepoznatljivijih fažanskih objekata na pitoresknoj rivi. Nagradu je kao priznanje za ponudu lokalnih specijaliteta uz topao odnos domaćina prema gostima primila Ivana Okreša Karlić.

Djelatnici općinske tvrtke Komunalac zaslužili su pak priznanje svojim trudom i angažmanom na kontinuiranom uređenju mjesta.

- Ustaju često ranom zorom, znatno prije svih, i liježu posljednji, nakon što su se pobrinuli da nam plaže budu čiste, a cvijeće svježe zaliveno, ne pitajući koje je doba dana ili kakve su vremenske (ne)prilike", rečeno je prilikom primopredaje nagrade zamjeniku direktora Tomislavu Josipoviću, namijenjene vrijednim komunalcima.

Ulažu u kvalitetu

Zahvalnicu TZ-a zaslužila je pak valbandonska tvrtka Nemo Navis koja je 2013. u objektu Naveta otvorila i smještajni objekt, odnosno sobe i studio apartman s osam soba. Temeljem ulaganja u kvalitetu, visokoj kategorizaciji sa četiri zvjezdice i stalnim ulaganjem u promociju, rečeno je, Naveta postiže sve bolje rezultate, ostvarivši ove godine povećanje od 37 posto u odnosu na godinu prije. Priznanje je iz ruke Ade Damjanac primila Nensi Modrušan.

Nagrade "Amfora" dodjeljuju Turističko vijeće ne prijedlog povjerenstvo koje su činili Tereza Kesovija Lupetina, Uroš Martinović i Mitar Gavočanov. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter