Amfiteatar okupio eno i gastro elitu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je otvoren vec mjesec i pol dana, Amfiteatar, prvi pulski gradski butique hotel sinoc je i svecano otvoren. Rijec je o hotelu nadomak pulske Arene koji je od azerbajdžanskih investitora na deset godina u najam uzeo poznati hrvatski chef Deniz Zembo, koji vodi svoj restoran vrhunske kreativne kuhinje Le Mandrac u Voloskom.

Zembo je na otvorenje svog objekta na novoj terasi Karolina, gdje ce takoder raditi kao chef, posebice nešto intenzivnije nakon ove turisticke sezone, pozvao prije svega predstavnike eno i gastronomske scene, ali i turisticke djelatnike te politicare i predstavnike Grada Pule i pulske Turisticke zajednice.

Bili su tu clanovi Masterchefovog žirija, sada vec poprilicno popularni Tomislav Gretic i Mato Jankovic, Greticeva supruga i chef restorana u novom rovinjskom design-hotelu Lone Priska Thuring, zatim David Skoko iz Bateline, poznati gastro kriticari Franko Lukež i Rene Bakalovic, vinari Ivica Matoševic i Bruno Trapan, maslinari iz okolice i mnogi drugi.

- Konacno smo definirali i terasu koja nam je nedostajala od pocetka rada hotela, tako da sada krecemo s posluživanjem hrane i dnevnim menijima na terasi. Medutim, pravu promociju restorana doživjet cemo krajem rujna. Hotel od svog otvaranja prije mjesec i pol dana ima izvrsne rezultate. Sezona je, tako da ne možemo promašiti, a pravi test ce biti listopad, studeni i prosinac, izjavio je Zembo na otvorenju.

Hotel ima tri zvjezdice i 18 suvremeno opremljenih soba, a u njega su uložena tri milijuna eura. Novi hotel ureden je u minimalistickom modernom stilu, a u njemu je vec boravila i poznata talijanska zvijezda Zucchero, kada je u Areni održao svoj koncert. Dušu hotela, po najavama, predstavlja ce Zembova kuhinja koja je na enogastronomskoj sceni poznata kao kreativna i moderna.

Za razliku od Le Mandraca, cijene nece biti toliko visoke, iako ce se na meniju nuditi autorska jela. Cilj je ponuditi value for money, istice Zembo. Uz to, ovdje ce se održavati i mnogobrojne prezentacije vina i maslinovih ulja, ali i druge gourmet ponude. Zato ce se posebno brendirati restoran, ali i nova terasa Karolina. Hotel trenutno ima 14 djelatnika.

Ovim hotelom i restoranom Pula je dobila novu zanimljivu turisticku ponudu i jedno znacajno ime u kulinarskom svijetu. (Barbara BAN; snimio Saša MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter