Amerikanke oduševljene istarskim plažama i autohtonim destinacijama

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Protekli tjedan na besplatnom putovanju u Istri boravile su američke i njemačke blogerice, svjetske putnice koje svoje dojmove bilježe pretežito na svojim vrlo čitanim blogovima, ali i socijalnim mrežama poput Twittera i Instagrama. U pratnji su američke turističke novinarke Ashley Colburn koja je svojedobno dobila nagradu Hrvatske turističke zajednice za svoju televizijsku emisiju o Hrvatskoj.

Upravo zahvaljujući Colburn u Istru je došla i Perrie Hartz koja piše za ugledni američki portal Fodor's Travel. Za Fodors je također napisala i vodič o Hrvatskoj koju je posjetila već nekoliko puta. S Colburn snima kratke filme o turističkim destinacijama, pa tako će i o Istri. Ujedno o Istri će pisati i tekst s preporukama gdje noćiti i jesti, a njene objave na Fodorsu prati više desetaka tisuća na Instagramu i petsto tisuća na Twitteru.

- Bila sam već u Hrvatskoj, a u Istri sam prvi put. Budući da sam Talijanka, dolazak u Istru je za mene kao povratak kući. Dijelite s Italijom isti kulturni krug, a osim toga svi su jako ljubazni. I imate sve - predivne pejzaže i poglede, vinograde i predivne plaže, a to je ono što svatko na putovanju želi iskusiti. Ujedno imate najbolje od svega- tartufe, maslinova ulja i vina koja nisu tako poznata, a izvrsna su. Plaže su u potpunosti drugačije od onih koje su u SAD-u - prirodne, čiste, a i boja mora je totalno drugačija. A ja kada pišem o nekoj destinaciji, uvijek čitateljima želim približiti što sve neka destinacija nudi. A Istra to ima. Amerikanci za nju ne znaju, a budući da je tako blizu Venecije proširit ćemo glas o njoj kako bi došli i sami se u to uvjerili, kaže Hartz. Dodaje da Amerikanci znaju u Hrvatskoj za Hvar, Split i Dubrovnik, a Istra im zasad nije među glavnim odredištima. (Barbara BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter