Amerikancu Youngu prolog 13. istarskog proljeća

Najbolji na umaškom prologu (Snimio Mijat GAVRAN)
Najbolji na umaškom prologu (Snimio Mijat GAVRAN)

Sigurno bi svi akteri ovogodišnje biciklističke karavane potpisali vremenske uvjete u kojima su odradili uvodnu etapu 13. Istarskog proljeća - umaški prolog. Gotovo ista brojka biciklista koji su nastupili na umaškom i porečkom Trofeju odvozili su tradicionalnu umašku dionicu na kronometar, istina nešto kraću nego ranijih godina. Zbog građevinskih radova na prometnicama dužina trase koja je protezala Novom obalom te šetalištem Vladimira Gortana je umjesto dva, bila duga 1,6 kilometara.

U veoma jakoj konkurenciji sprintera najbolje vrijeme je ostvario Ametrikanac Eric Young (Rally ciclyng) s vremenom 2:03.24 minuta. Drugo mjesto je pripalo nizozemskom biciklistu Martijnu Tusveldu (Rabobank Development team) u vremenu 2:04.95, dok je treće mjesto zauzeo slovenski biciklist Jan Tratnik koji je član austrijske momčadi Amplatz BMC. Tako je žuta majica pripala Youngu, zelena Tusveldu, a plava Tratniku.

Od biciklista pazinske momčadi Meridiana Kamen team najuspješniji je bio Talijan Michele Viola s vremenom 2:11.12 i kojem je u konačnom plasmanu pripalo 51. mjesto. Za Meridiana Kamen team uz Violu su još vozili Davide Mucelli (118) Mateo Franković (144), Antonio Santoro (172), Emanuel Kišerlovski (180) i Uroš Repše (181). U konačnom momčadskom poretku pazinskim biciklistima je pripalo 29. mjesto među 33 ekipe koje su sudjelovale na umaškom prologu.

U petak se vozi prva etapa: start je u Poreču u 11 sati, a cilj je u Labinu gdje se najbrži očekuju oko 15 sati. Dužina trase je 158 kilometara. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter