Amerikanci zapjevali na hrvatskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mješoviti pjevacki zbor Matko Brajša Rašan i mješovita vokalna skupina Nešpula koja djeluje u sklopu ovog zbora u pulskoj katedrali održali su koncert na kojem su ugostili koncertni zbor Državnog sveucilišta Sjeverne Dakote. Zborom dirigira Jo Ann Miller, a tu je i njihova grupa Madrigal Singers kojom ravna Michael Weber.

Pulskoj su se publici predstavili repertoarom koji je bio drukciji, odnosno ponešto skracen, u odnosu na ono što je pisalo u programu. Madrigal Singers izveli su Palestrininu "Super Flumina" i "O sing joyfully" Andrewa Battena. Zbor je zapoceo s Monteverdijem, a nastavio s Di Lassom i americkim duhovnim pjesmama poput "Let me fly" ili "We shall walk through the valley". Za svoje su izvedbe pobrali glasne aplauze te su se na bis zahvalili jednom pjesmom na hrvatskom jeziku i to "Zahvalnicom" Franje Dugana mladeg. Solistice su bile sopranistice April Maertens i Kelli Dahl.

Izmedu nastupa Madrigal Singers i njihovog maticnog zbora, zapjevali su decki i cure iz Nešpule koji su odabrali "Chanson" od Gagnebina i "Adios nonino" od Piazzolle. Koncert su ipak otvorili domacini, zbor Matko Brajša Rašan pod vodstvom Tatjane Merkl ciji smo pjesmu "Stari malin" culi i ovom prilikom, uz skladbu "Ameno", izvorno nastalu u radionici glazbenog projekta Era, a koju je Merkl aranžirala i "Die Nachtigall" od Mendelssohna. (M. Ra.)

 


Podijeli: Facebook Twiter