Amerikanci sve bliže "Drosini"

Michael Glover (V. Dugandžić/CROPIX)
Michael Glover (V. Dugandžić/CROPIX)

Ostanak u ligi i financijsko konsolidiranje kluba dvije su želje koje posljednjih mjeseci kao mantru ponavljaju glavni i odgovorni na "Drosini". Dvije želje praktički spojene u jednu, jer sve se u toj priči ipak okreće oko novca i kad bi njega u Istri 1961 imali u željenim količinama, to bi se odmah osjetilo i na igračkom kadru, a s kvalitetnijim stanovnicima "zeleno-žute" svlačionice puno bi se lakše prebrinule sve brige oko ostanka u najkvalitetnijem razredu hrvatskog nogometa.

Međutim, s obzirom da zlatne ribice koje bi ispunile tu želju u posljednje vrijeme loše grizu u pulskom akvatoriju, a trenutačni većinski klupski vlasnik Mihail Ščeglov ne može ili ne želi "odriješiti kesu" do te mjere koja bi bila dovoljna da na "Drosinu" privuče pojačanja koja bi mogla garantirati mirnu plovidbu prvoligaškim vodama, spas se pokušava pronaći u novim investitorima. Rusi, Talijani, Nijemci, Turci, teško je nabrojati sve destinacije odakle su na jug istarskog poluotoka stizali potencijalni ulagači spremni da ubrizgaju financijsku injekciju i tako ožive posrnulog pulskog prvoligaša. Na žalost, sve su te priče ostale samo priče, a Ščeglov, koji je iz dana u dan pokazivao da se sve više "hladi" kad je u pitanju Istra 1961, i dalje u svom vlasništvu ima 51 posto udjela u pulskom klubu.

No, jedni od potencijalnih investitora, američka poslovna grupacija koju predstavlja odvjetnik Michael Glover, izgleda da je opasno zagrizla. Glover je u društvu sa Seadom Karaselimovićem boravio u Hrvatskoj još u listopadu 2013. godine, prvotno s ciljem da postanu većinski vlasnici Hajduka, a kad u tome nisu uspjeli okrenuli su se Istri 1961 i Osijeku. Obavili su tom prilikom nekoliko razgovora sa "zeleno-žutim" čelnicima i pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, ali "bijeli dim" nije suknuo nad "Drosinom". Istina, kontakti su ostali, linija između Amerike i Pule nije bila prekinuta i to je moglo značiti samo jedno, da se čeka povoljan trenutak da se pregovori nastave, intenziviraju i napokon završe dugo očekivanim happy endom.

Kako stoje stvari, to bi se narednih dana moglo i dogoditi, jer su se američki investitori još jednom otisnuli na put preko "velike bare" i sletjeli u Istru na možda i završnu rundu pregovora. (I. CEROVAC, C. B. GALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter