Amerikanci ocarali porecku publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kad je na završnici koncerta publike duplo više nego na pocetku, te pjevace nagrade dugotrajnim i toplim pljeskom i dva poziva na bis, može biti rijec samo o uspješnom koncertu. Upravo su takav, ugodan i vrlo dojmljiv nastup održali clanovi Pitt Men's Glee Cluba, muškog pjevackog zbora sveucilišta u Pittsburghu, koji su se publici u Eufrazijevoj bazilici predstavili u sklopu svoje dvotjedne talijansko-hrvatske turneje.

Iako su veci dio porecke publike cinili uglavnom slucajni turisti i tek nekolicina "namjernih" domacih gledatelja, mladi pjevaci i njihov dirigent Richard Teaster održali su kvalitetnu i bogatu koncertnu vecer, a na ljubitelje zborskog pjevanja ostavili dojam koji ce još dugo pamtiti.

Pitt Men's Glee Club najstarija je organizacija sveucilišta u Pittsburghu, osnovana prije tocno 120 godina. U svojoj dugogodišnjoj tradiciji bilježi brojne americke i europske turneje, suradnje sa zborovima drugih nacionalnih sveucilišta, te u novije vrijeme izdavanje CD-a s božicnim pjesmama, nastupe na raznim televizijskim i radijskim emisijama, te nastupe na susretu najboljih sveucilišnih muških pjevackih zborova u SAD-u.

Današnji postav cini šezdesetak clanova, studenata i diplomanata koji u svom raznovrsnom repertoaru broje razlicite glazbene stilove, od sakralne, spiritualne i klasicne glazbe, do narodnih napjeva, klasika popa, rocka i jazz standarda.


Podijeli: Facebook Twiter