Amerikanci najzabavnija nacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U globalnoj anketi Nijemci su ocijenjeni kao "najmanje zabavna nacija", Amerikanci najzabavnijima ukupno a Španjolci najzabavnijim Europljanima ispred Talijana i Francuza.

Internetska društvena mreža Badoo.com zatražila je od 30.000 ljudi u 15 zemalja da imenuju "najzabavniju" naciju, onu koja je najbolja u nasmijavanju drugih, i najmanje smiješnu.

Prvu nagradu su odnijeli Amerikanci, dok su se Španjolci plasirali na drugo a Talijani na trece mjesto.

Glasovanje za "najmanje šaljivu" naciju potvrdilo je ocjenu americkog pisca Marka Twaina da se "nije za šaliti s njemackom šalom". Nijemci su u toj kategoriji uvjerljivo pobijedili ispred Rusa i Turaka.

Britanci, cije su televizijske serije "The Office" i show Monty Pythona postali stupovi humora na engleskom jeziku, doznali su da nisu toliko smiješni koliko misle. Našli su se na sedmom od 15 mjesta, iza Brazilaca, Francuza i Meksikanaca.

No kada je Badoo postavio pitanje koja nacija vam je najmanje smiješna Britanci su osvojili cetvrto mjesto, odmah iza Turaka.

"Bojim se da nam neki od rezultata nisu baš smiješni", rekao je Badoo-ov direktor marketinga, Britanac Lloyd Price.

Amerikanci su prvo mjesto osvojili kao narod koji nam je donio televizijske serije poput Simpsonsa, Frasiera, Seinfelda i niz velikih komicara od brace Marx preko Woodyja Allena do Bena Stillera.


Podijeli: Facebook Twiter