Amerikanci kupuju Istru 1961?


Pulski nogometni prvoligaš mogao bi uskoro promijeniti vlasnika. Predsjednik Mihail Ščeglov, koji je vlasnik 52 posto dionica Istre 1961, tražio je partnere koji bi uz njega vodili klub i možda ih konačno pronašao. Vodstvo pulskog kluba u protekla je tri mjeseca razgovaralo sa zainteresiranim ruskim, talijanskim i njemačkim poslovnim ljudima, ali nije se otišlo dalje od preliminarnih razgovora. Sad bi moglo biti drugačije.

Naime, u četvrtak su na "Drosinu" stigli Michael Glover i Sead Karaselimović, predstavnici američke tvrtke koji su hrvatskoj javnosti već dobro poznati jer su bili zainteresirani za kupnju Hajduka. Nakon što su Splićani odbili njihovu ponudu, okrenuli su se pulskom klubu s kojim su već ranije uspostavili kontakt. Glover i Karaselimović su kroz razgovore sa Ščeglovom i njegovim prvim suradnicima dobili sve potrebne informacije o klubu, stadionu i budućem kampu na Marsovom polju te su uzeli dvotjednu stanku prije nastavka razgovora.

Zanimljivo je da Glover i suradnici nisu zainteresirani za kupovinu manjeg paketa klupskih dionica, već žele postati većinski vlasnici.

Kako su najavili iz pulskog kluba, danas će predsjednik Ščeglov o ovom preliminarnom razgovoru upoznati pulskog gradonačelnika Borisa Miletića budući da je Grad Pula vlasnik 48 posto dionica kluba.

Bez obzira na to kako se razgovor s američkim ulagačima zaključi, u pulskom prvoligašu očito nastoje izlaz iz sadašnje teške situacije pronaći na jedini mogući način, privlačenjem stranog kapitala. (R. CAR)

ČITAJTE VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter