Amerikanci kompulzivno provjeravaju mobitele

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Većina američkih vlasnika pametnih telefona kompulzivno provjerava svoje uređaje najmanje jednom svaki sat, pokazalo je istraživanje tvrtke Lookout.

Oko 63 posto ispitanika kazalo je kako, dok su budni, provjeravaju svoje pametne telefone najmanje jednom svakih sat vremena. Njih devet posto kazalo je kako im između pogleda na ekrane telefona ne prođe više od pet minuta. Što su ispitanici mlađi to češće provjeravaju telefone.

I dok je 33 posto priznalo da bi se sramilo kad bi se sadržaj onoga što gledaju na telefonima pojavio na velikim ekranima vidljivima njihovoj okolini, manje od polovice štiti ih lozinkama.

Nešto više od četvrtine ispitanih nije svjesno da posjećivanje sumnjivih internetskih stranica može rezultirati zarazom uređaja programskim virusima.

"Rezultati pokazuju da korisnici bežične tehnologije imaju zapanjujuću povezanost s mobilnim uređajima i da postoji svijest o ranjivosti njihovih osobnih informacija", pokazalo je istraživanje.

"Iako su potrošači svjesni da je sigurnost mobilnih uređaja važno pitanje ljudi još ne poduzimaju odgovarajuće mjere sigurnosti." Lookout, tvrtka koja se bavi sigurnosnim pitanjima bežične tehnologije, savjetuje zaštitu uređaja lozinkama te njihovo spremanje u javnosti u zatvorene džepove ili torbe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter