Amerikanci i Rusi prvi put na buzetskom Downhillu

Spektakl na dva kotača
Spektakl na dva kotača

Danas u Buzetu počinje šesto izdanje atraktivnog svibanjskog Downhilla. Nakon enduraša i automobilista, Xtreme sport fest zaokružit će spust kao najekstremnija biciklistička disciplina. U tri dana organizatori iz Biciklističkog kluba Buzet, uz podršku Grada Buzeta, ugostit će više od dvjesto biciklista iz desetak europskih zemalja, ali i s američkog i australskog kontinenta. Već je sada pristiglo 187 prijava vozača iz trinaest zemalja.

- Uz tradicionalne natjecatelje iz Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Italije te država naše regije, prvi put dolaze nam vozači iz SAD-a, Rusije, Finske, Irske i Španjolske, najavio je tehnički direktor utrke Dragan Kranjčić.

Biciklističko natjecanje odvijat će se na strmoj padini, na stazi Škrbina. Start je u selu Bržendi, a cilj na Mostu u Buzetu. Vozači će nastojati što spretnije i brže svladati stijene, korijenje stabala, strme padine, korito potoka te zadane skokove na 1,7 kilometara dugoj stazi s visinskom razlikom od 300 metara. Organizator je ove godine stazu dodatno otežao novim skokom gdje biciklisti lete i do deset metara.

Nakon današnje verifikacije vozača, sutra slijede treninzi i kvalifikacije, a u nedjelju od 10 sati službene trening vožnje i finalna utrka. Tijekom sva tri dana održava se Bike Expo gdje će desetak distributera izložiti biciklističku opremu, rekao je direktor utrke Dragan Draščić.
Večeras u šatoru na Mostu nastupa The Night Express band. Održat će se fotografski i video natječaj s bogatim nagradama za autore najboljih fotografija i videosnimki buzetske utrke. Ulaz na sva događanja je besplatan. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter