"Američkoj horor priči" najviše nominacija za Emmy

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Televizijski triler "Američka horor priča: ludnica" i srednjovjekovna saga "Igra prijestolja" predvode nominacijama za ovogodišnje nagrade Emmy za najbolji program u udarnom terminu.

Najviše nominacija, čak 17, uključujući za najbolju mini-seriju, dobila je "Američka horor priča: ludnica", serija televizijske postaje FX čija se radnja odvija u instituciji za duševno poremećene kriminalce u 1964.

Megapopularna HBO-ova serija "Igre prijestolja" nominirana je u 16 kategorija, uključujući najbolju dramsku seriju. Slijedi "Domovina", prošlogodišnji apsolutni pobjednik, s nominacijama u 11 kategorija, među kojima je i ona za najbolju dramsku seriju.

Prvi put među nominiranima se našao i američki servis za online gledanje i posuđivanje filmova Netflix, i to s političkom dramom "Kuća od karata" i komedijom "Prikraćeni". "Kuća od karata" osvojila je devet nominacija, uključujući za najbolju dramsku seriju te za najboljeg glavnog glumca i glumicu za Kevina Spaceya i Robin Wright.

U kategoriji najbolje humoristične serije najviše nominacija dobila je NBC-jeva serija "Televizijska posla", ukupno 13, uključujući za najbolju humorističnu seriju za posljednju sezonu emitiranja. Idejni tvorac i zvijezda serije Tina Fey i njezin glumački kolega Alec Baldwyn zaradili su nominacije za Emmyja u kategoriji najboljih glumaca u komediji. ABC-jeva "Moderna obitelj", prošlogodišnji veliki pobjednik, nominirana je u 12 kategorija, uključujući za najbolju humorističnu seriju.

HBO-ova filmska drama "Iza svijećnjaka" temeljena na životu pijanista Liberacea osvojila je 15 nominacija, a glumac Michael Douglas kao Liberace i Matt Damon kao njegov ljubavnik natjecat će se za nagradu Emmy za najboljeg glavnog glumca u miniseriji ili filmu.

Nagrade Emmy vodeće su američke nagrade za televizijske produkcije koje dodjeljuje Akademija televizijskih umjetnosti i znanosti. Ove godine, proglašenje pobjednika i svečana dodjela 65. nagrada Emmy održat će se 22. rujna, s prijenosom na televizijskoj mreži CBS. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter