Američki tabloid: Diana ubijena u kolima hitne


Američki tabloid Globe na naslovnoj stranici donosi senzacionalni naslov o pogibiji britanske princeze Diane prije 15 godina: "Diana je ubijena u kolima hitne pomoći". Globe tvrdi da posjeduje nove dokaze o Dianinoj smrti. Iako je službena istraga potvrdila da je tada 36-godišnja Diana poginula u automobilskoj nesreći u Parizu, zajedno s partnerom Dodijem Al-Fayedom i pijanim vozačem Henrijem Paulom koji je skrivio nesreću, još uvijek kolaju brojne glasine o zavjeri protiv bivše supruge princa Charlesa, u koje su obično uključene britanska kraljevska obitelj i tajna služba. Tvrdi da je princeza likvidirana u kolima hitne pomoći dok su je prevozili u bolnicu.

Časopis negira službenu verziju po kojoj ni Diana ni njen partner Dodi Al-Fayed nisu bili vezani sigurnosnim pojasom kada je automobil 31. kolovoza 1997. udario u zid u pariškom tunelu Alma. List navodi da je princeza preživjela sudar, ali da je kasnije ubijena u ambulantnim kolima. Globe tvrdi da ima dokaze koji potvrđuju tezu o ubojstvu te da će tako zauvijek riješiti misterij Dianine smrti.

Otac pokojnog Dodija od početka tvrdi da je britanski establišment odgovoran za Dianino i Dodijevo ubojstvo jer kraljevskoj obitelji nije odgovaralo da se princeza uda za muslimana s kojim je navodno bila trudna. O tome je snimljen dokumentarac koji je sufinancirao Dodijev otac Mohammed Al Fayad, a snimio Keith Allen pod nazivom "Unlawful Killing" i lani je prikazan u Cannesu. Postoje i teorije po kojima je princeza ubijena jer je namjeravala razotkriti britanske trgovce oružjem. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter