Americki investitori obišli Vodnjan i Umag

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupina poslovnih ljudi iz Las Vegasa koja planira uložiti milijardu i pol dolara u projekt otvaranja World Las Vegasa, malog grada zabave nalik na pravi Las Vegas u SAD-u, prošle je subote posjetila potencijalne, njima interesantne lokacije u Istri. Potvrdio nam je to vodnjanski gradonacelnik Klaudio Vitasovic.

Amerikanci su, podsjetimo, na jucerašnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu najavili izgradnju mini Las Vegasa na otprilike sto hektara, i to najvjerojatnije u Istri. Medu potencijalnim lokacijama spominju Umag, Pulu, Vodnjan i Bale.

- Americki poslovni ljudi, na celu s Michaelom Jenkinsom i Zoranom Savicicem, posjetili su Vodnjan i Bale. Kontaktirali su nas prošlog tjedna i rado smo prihvatili suradnju. Na naš nagovor pokazali smo im našu poslovnu zonu Tison kod Vodnjana koja se prostire na oko 400 hektara, rekao je Vitasovic.

- Nama je u interesu da se ulagaci ovakvog kalibra jave našem gradu i ucinit cemo sve što je u našoj moci ne bi li izabrali upravo našu poslovnu zonu za njihov projekt. To bismo ucinili za bilo kojeg ozbiljnog ulagaca ili potencijalnog investitora. Nama itekako odgovara da se ovakav projekt sagradi upravo blizu Vodnjana jer bi gospodarstvo i turizam procvjetali, a da ne govorimo o novim radnim mjestima. Ukoliko budu izabrali Tison za svoj buduci projekt, Grad Vodnjan ce maksimalno izaci u susret investitorima po pitanju dokumentacije, dodao je.

Medutim, Vitasovicev baljanski kolega Edi Pastrovicchio o dolasku Amerikanaca i projektu ne zna ništa te kaže da mu je naš glas prvi o tome.

Gradonacelnik Umaga Vili Bassanese kaže da je upoznat s projektom o kojem se vec neko vrijeme pregovara.

- Potencijalni investitori iz Amerike su vec bili u Umagu. Kolega Savicic cesto boravi u Umagu jer ondje njegova grupacija ima nekoliko nekretnina. Zainteresirani su za izgradnju malog Las Vegasa na Kravljem rtu, u zoni bivše cementare koja se prostire na oko sto hektara. Ta je zona u našem prostornom planu predvidena za turizam i rekreaciju, a mogu se izgraditi smještajni kapaciteti do 2.300 postelja. Uz to, planom je predvidena i marina te drugi prateci turisticki objekti. Planska dokumentacija je pri kraju i do konca godine bi svi papiri trebali biti gotovi. To investitori znaju i na njima je da odluce koju ce lokaciju odabrati, izjavio je Bassanese.

Pulski gradonacelnik Boris Miletic kaže da se još nije imao priliku susresti s americkim investitorima, ali kako u cetvrtak dolaze u Istru to bi, veli, mogla biti prilika za zajednicki susret.


Podijeli: Facebook Twiter