Američki investitori jučer napustili Pulu

Neven Šprajcer i Mihail Ščeglov (M. ANGELINI)
Neven Šprajcer i Mihail Ščeglov (M. ANGELINI)

Pulski nogometni prvoligaš ipak neće doživjeti američki san, već nastavlja živjeti rusku stvarnost. Američki odvjetnik Michael Glover koji je pregovarao ispred grupacije američkih poduzetnika, odradio je jučer prije podne posljednju "seansu" s predsjednikom Istre 1961 Mihailom Ščeglovom i direktorom Nevenom Šprajcerom i potom neobavljena posla napustio Pulu. Dakle, ništa od bijelog dima, klub s "Drosine" ostaje i dalje u većinskom vlasništvu ruskog poduzetnika, ostaje i dalje u potrazi za novim vlasnikom, odnosno svježim kapitalom.

- Iako su to bili ozbiljni razgovori s investitorima iz SAD-a, koji su trajali i dulje nego što je to bilo predstavljeno u javnosti, jer smo bili u kontaktu s njima od Nove godine i dostavili smo im kompletnu dokumentaciju koja ih je interesirala, nije došlo do prodaje kluba - rekao je Neven Šprajcer. - Nakon pregovora s predsjednikom Ščeglovom ponude su stale i na jednoj i na drugoj strani, i zasad nije postignut nikakav dogovor. Možda je jedan od razloga tome i trenutna situacija kluba na prvenstvenoj ljestvici, pa oni kalkuliraju da klub prvo osigura ostanak, ali to je tek moja procjena, ne mogu tvrditi da je to i njihovo razmišljanje. Vrata za pregovore su otvorena, kako za gospodina Glovera i njegovu ekipu, tako i za one koji su s nama pregovarali i prije njih, ali i za one koji će tek doći. Klub je na javnoj ponudi i ako se javi netko tko će prvenstveno zadovoljiti apetite gospodina Ščeglova, klub će mu otvoriti širom vrata.

Kad ne dođe do sklapanja posla znači da je razlika u ponudi i potražnji bila prevelika. Tako je bilo i u ovom slučaju.

- Razlika je s jedne i druge strane bila 25 posto. Da su Amerikanci povisili ponudu za 25 posto, a da je predsjednik Ščeglov istovremeno smanjio svoja potraživanja za 25 posto, onda bi se našli. Ovako nije nađena sredina. Pregovori nisu trajali pet minuta, bili su dugi, a bilo je i više ponuda. Ne mogu govoriti o iznosima jer je to poslovna tajna, ali stranke se nisu našle u sredini, iako je predsjednik Ščeglov u dva navrata spuštao svoja potraživanja. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter