Američki glazbenici besplatno za Puljane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon sinoćnjeg nastupa u Rovinju, večeras će koncert klasične i popularne glazbe u pulskom Domu hrvatskih branitelja u 21.30 sati, također uz slobodan ulaz, održati American Music Abroad, organizacija okupljena oko američkih akademskih glazbenika koja djeluje već 41 godinu i dovodi najtalentiranije učenike 20 srednjih škola iz saveznih država Delaware, New Jersey i Pennsylvania.

Simfonijski ansambl koji broji 60-ak članova, jazz sastav s 20 te zbor s 35 članova za jednoipolsatnog nastupa izvest će djela klasičnih autora, kao i djela s pozornica slavnog Broadwaya, a na repertoaru su i djela američkih folk autora i suvremenih američkih autora klasične glazbe.

U sklopu svoje ovogodišnje 17-dnevne 'Bronze turneje' posjetit će, osim Hrvatske, i Njemačku, Austriju, Švicarsku i Italiju. Organizacija je nastupajući proputovala cijeli svijet, osobito Europu, a kritičari njihove nastupe hvale kao nadahnute izvedbe, čistog zvuka, pune predanosti tehničkoj i ekspresivnoj preciznosti muziciranja. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter