Američki blogeri hvale more, teran i domaćine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Imate bistro more prekrasne boje i kada bismo slagali top-listu svjetskih mjesta koja valja posjetiti, svakako bi Istra ušla u top 10, jedinstven je zaključak četvorice vrlo utjecajnih blogera iz SAD-a, influencera koje je županijska Turistička zajednica uključila u svoju promotivnu kampanju "Share Istria". U tjedan dana obišli su ono najbolje što Istra nudi svjetskim putnicima i svoje dojmove objavljuju na Instagramu i YouTubeu gdje imaju i do nekoliko stotina tisuća sljedbenika. S njima smo razgovarali u Glavani parku u Glavanima.

Palače, tartufi, klima

Eric Rubens dolazi iz Kalifornije, ovo mu je drugi boravak u Istri i opet u sklopu projekta "Share Istria". Kaže da je najviše impresioniran ljepotom Galebovih stijena u Puli, a lani je i nagrađen za fotografiju s Galebovih stijena s kajakom na pučini koja je dobila 292 tisuće lajkova, a pregledalo ju je oko 15 milijuna ljudi. Uspoređujući Kaliforniju i Istru kaže da ima puno sličnosti, od vodenih sportova do kuhinje.

- Najveća je razlika u plažama i u arhitekturi. A vaše stare palače su jedinstvene, kaže Rubens. Njegovom kolegi Kyleu Kuiperu, također iz Kalifornije, posebno su se svidjela jela od tartufa. Zach Allia koji dolazi iz države Utah kaže da je njemu u Istri sve zanimljivo jer dolazi iz planinskog kraja koji je posve drugačiji, a Robu Stroku se svidjelo toplo vrijeme jer dolazi iz hladne države Washington na sjeverozapadu SAD-a.

Sva četvorica su složni da je teran nešto najbolje što su u Istri pili, a sviđa im se i kako se Istrani prema njima odnose prijateljski. S obzirom da su obišli sve krajeve svijeta, upitali smo ih koja bi odredišta preporučili turistima za sedmodnevni odmor. No, u tome nisu složni kao po pitanju ljepote mora i terana u Istri - nabrojali su Južnu Afriku, Novi Zeland, Island i Farske otoke. (P. GREGOROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter