Američki akademski glazbenici besplatno sviraju u Rovinju i Puli


Uz slobodan ulaz, večeras će u Multimedijalnom centru u Rovinju, a sutra u pulskom Domu hrvatskih branitelja u Puli, koncert održati glazbeni kolektiv američkih akademskih glazbenika American Music Abroad. Oba koncerta počinju u 21.30 sati.

Kolektiv djeluje već 39 godina, a u sklopu svoje 17-dnevne 'Brončane turneje 2015.' posjetit će, pored Hrvatske, i Švicarsku, Italiju, Austriju, Sloveniju i Njemačku.

Riječ je o učenicima i studentima glazbe iz 20 glazbenih škola iz saveznih država Delaware i Pennsylvania iz SAD-a, a organizirani su u nekoliko sastava. Simfonijski ansambl broji 60, jazz sastav 20 članova, gudački ansambl deset članova i pet solista, te zbor s 30 članova. Svi će oni zajedno nastupiti u 90 minuta koncertnog programa i izvesti djela klasičnih autora, suvremenih američkih autora klasične glazbe, ali i djela s pozornica slavnog Broadwaya, kao i djela američkih folk autora.

Ove koncerte članova American Music Abroada organizira dubrovački Adriatic excursions, s porukom da je glazba univerzalni jezik koji svi ljudi razumiju. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter