Američke bespilotne letjelice ubile 13 militanata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U napadima američkih bespilotnih letjelica ubijeno je 13 islamskih militanata u Pakistanu, objavile su u utorak tamošnje vojne vlasti.

Prva bespilotna letjelica ispalila je u ponedjeljak dvije rakete na kompleks u području Shawal u Sjevernom Vaziristanu, u blizini Afganistanske granice, ubivši pritom osam militanata. Pretpostavlja se da su većina žrtava članovi islamističke skupine etničkih Uzbeka, izjavio je jedan pakistanski vojni dužnosnik.

Kompleks je služio kao tranzitna točka za organiziranje prekograničnih napada na međunarodne snage u Afganistanu, rekao je dužnosnik obavještajne službe.

U napadu bespilotnom letjelicom u tom istom području u nedjelju ubijeno je pet militanata, za koje se također tvrdi da pripadaju skupini Uzbeka povezanin s Al-Kaidom.

Sjeverni Vaziristan već je gotovo cijelo desetljeće pod nadzorom pobunjenika, koji s toga područja pokreću napade u Afganistanu. Pakistanska je vojska sredinom lipnja pokrenula ofenzivu protiv njih.

Vojska tvrdi da je za vrijeme ofenzive ubila više od 1.100 militanata, ali te se brojke teško mogu provjeriti zbog otežanog pristupa području. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter