Americka agencija za znanost: Sirene ne postoje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirene ne postoje, na svojim je službenim stranicama objavila americka agencija za znanost, National Ocean Service.

- Do sada nije pronaden nikakav dokaz o postojanju vodenih humanoida, istice se na stranici NOS-a cija je neobicna objava zaintrigirala javnost.

Termin vodeni humanoidi povezan je s kontroverznom pseudoznanstvenom teorijom o vodenim majmunima koja tvrdi da je u evolucijskom razvoju covjeka postojala i poluvodena faza.

Povod za objavu pomalo nesvakidašnjeg priopcenja NOS je pronašao u brojnim upitima zbunjenih gradana koji su uslijedili nakon što je u svibnju u programu Animal Planeta prikazana serija "Mermaids: The body found" u kojoj je prikazana mogucnost postojanja legendarnih mitskih bica, utemeljena na navedenoj teoriji koja naravno nije znanstveno dokazana. Iako u pitanju nije bio znanstveno-dokumentarni sadržaj, mnogi su gledatelji krivo protumacili ton emisije.

- Nakon što smo dobili nekoliko upita o sirenama, zakljucili smo da bi na ovaj nacin bilo zanimljivo progovoriti o toj temi i iznijeti informacije o sirenama u razlicitim kulturama te tako privuci ljude na našu web-stranicu i otkriti im nešto više o tome cime se bavi naša organizacija, objasnila je glasnogovornica National Ocean Servicea Keeley Belva.

Iako sirene, dakle, ne postoje, i dalje iz razlicitih dijelova svijeta stižu vijesti o ljudima koji su ih navodno vidjeli. Zadnji je slucaj zabilježen prije tri godine u Izraelu. (I. Ko./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter